Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Sla wraps met kip

Ooooh, dit is lekker! Echt, ik kan niet naar deze foto kijken zonder te verlangen naar dit gerecht. Hier hebben we echt van gesmuld vorige week. Dit wil ik echt graag met jullie delen. Op de foto zie je Lettuce Cups (dit klinkt echt lekkerder in het Engels, ik bedoel Sla kuipjes?) met rijst en zonder. De rijst heb ik toegevoegd, zodat het gerecht iets meer je maag vult. Mijn vriend zou namelijk niet genoeg hebben aan Little Gem sla met kip. Wil je een licht en zomers gerecht, laat de rijst dan weg. Beide enorm lekker. Daarnaast gebruik ik Little Gem, maar ijsbergsla is ook geschikt. Het is belangrijk om een knapperige sla te gebruiken voor de frisheid.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

– Little Gem of ijsberg sla
– 400 tot 500 gram kipgehakt of fijngesneden kippendij of kipfilet
– 5 stengels bleekselderij
– 3 tot 4 lente-uien
– 3,5 theelepel sesamolie
– scheutje sesamolie om in te bakken
– scheutje plantaardige olie
– 3,5 theelepel sojasaus
– 170 ml hoisin saus
– 3,5 theelepel rijstazijn
– 2 theelepels gehakte gember
– 2-3 teentjes knoflook
– 1 theelepel maizena
– 3 theelepels shiracha saus (te koop bij de toko)
– 0,5 rode peper ter garnering
– 1 kopje witte rijst

Kun je geen shiracha saus vinden gebruik dan een andere hete chilisaus. Let wel op met de hoeveelheid. Houd je van pittig hou dan de hoeveelheid shiracha saus aan in het recept, gebruik anders iets minder. Je kunt altijd meer toevoegen! Ook kun je shiitake paddenstoelen of kastanje champignons gebruiken in plaats van bleekselderij.

Ingrediënten Lettuce Cups

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze een beetje afkoelen. Dit doen we zodat het gerecht meer frisheid heeft en de Little Gem knapperig blijft.
  2. Bak het kip gehakt in een klein scheutje sesamolie. Ben niet te gul met de sesamolie want dit heeft een sterke smaak.
  3. Was de sla in de tussen tijd en snij de lente-ui en rode ui in kleine ringetjes.
  4. Als het gehakt gaar is, haal je het uit de pan en houd je het in een schaaltje apart.
  5. Fruit nu de bleekselderij aan in een scheutje plantaardige olie. Na ongeveer 5 minuten voeg je de knoflook toe.
  6. In de tussentijd maak je de saus. Neem een kommetje en voeg de volgende ingrediënten toe: sesamolie, sojasaus, hoisin, gember, rijstazijn en shiracha. Meng dit goed door elkaar.
  7. Na ongeveer 3 minuten voeg je de kip weer bij de bleekselderij en knoflook.
  8. Nu mag je de saus aan de kip toevoegen. Laat dit even een pruttelen. Is de saus te nat, kun je een theelepel maisbloem toevoegen. Het is de bedoeling dat de saus aan de kip hecht.
  9. Nu mag je gaan serveren! Neem een knapperig blaadje little gem, voeg een beetje afgekoelde rijst toe, een eetlepel van je kipmengsel en maak af met wat lente uit en rode peper.
  10. De rode peper laat zien dat het een pittig gerechtje is, dit is ter garnering.
  11. Hmmm, ik hoop dat je er van gaat smullen!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply