Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Shakshuka + Leuke Recepten Magazine

shakshuka_

Deze shakshuka met zoete aardappel maakte ik voor het Leuke Recepten Magazine. Shakshuka is een Israelisch recept met eieren in een pittige tomatensaus. Ik gaf er mijn eigen draai aan door er zoete aardappel en kikkererwten aan toe te voegen.

Zoals jullie wellicht al weten werk ik 1 dag in de week als freelance blogger voor LeukeRecepten.nl. Gisteren is het eerste magazine van Leuke Recepten uitgekomen! In dit magazine kun je meer dan 60 recepten vinden en nog veel meer leuke food gerelateerd leesvoer. Dit is trouwens bij boekhandels en supermarkten zoals Albert Heijn te koop en kost €4,99. Het magazine is echt te gek geworden en ik voel mij dan ook zeer vereerd dat ik ook een recept voor het magazine mocht maken. Dit is in de categorie met ei-recepten. Daar bedacht ik deze shakshuka voor.

Voordat ik jullie het recept laat zien; nog even wat Shakshuka tips:

  1. Voor elke persoon die mee eet, voeg je 1 ei toe.
  2. Serveer met een stuk brood, heerlijk om mee in de shakshuka saus te dippen.
  3. Vervang de zoete aardappel ook eens voor pompoen blokjes. Bereiding gaat op dezelfde wijze.
  4. Shakshuka is eigenlijk een ontbijt of lunch gerecht maar door de toevoeging van zoete aardappel is deze ook geschikt als avondmaal.

Shakshuka met Zoete Aardappel

Print Recipe
Serves: 3 personen Cooking Time: 45 min + 25 oventijd

Ingredients

  • 3 eieren
  • 800 gr gepelde tomaten (2 blikjes)
  • 200 gr kikkererwten uit blik 
  • 1 grote zoete aardappel, ca. 300 gr 
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper, naar smaak
  • 50 gr feta kaas
  • Peper en zout
  • Platte peterselie
  • Olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes, leg ze in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en peper en zout. Bak de aardappeltjes gaar in 25 minuten.

2

Snipper het uitje, snijd dunne plakjes van de knoflook en ringetjes van de rode peper. Fruit deze aan in een scheutje olijfolie. Wanneer de uien glazig zijn kan het komijn- en paprikapoeder toegevoegd worden.

3

Snijd in de tussentijd reepjes van de paprika en voeg deze toe in de pan. Bak deze 2 minuten mee en voeg dan de gepelde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Dit mag ongeveer 30 minuten pruttelen, de tomaten zullen uit elkaar vallen en de saus zal indikken.

4

Na 30 minuten kunnen ook de kikkererwten toegevoegd worden. Laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen of tot de saus voldoende ingedikt is.

5

Voeg de zoete aardappelblokjes toe en verdeel ze over de pan maar roer ze er niet door heen want dan bestaat de kans dat ze kapot gaan. 

6

Nu is het tijd voor de eieren. Maak drie kuiltjes in de shakshuka en breek hier in de eieren. Laat de eieren op laag vuur garen.

7

Garneer de shakshuka met feta, platte peterselie en de rest van de blokjes zoete aardappel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply