Bijgerechten/ Diner/ Lunch/ Salades/ Vega & Vegan

Bettine Salade met Geitenkaas & Grapefruit

Bettine Saladay www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke zomerse salade met grapefruit, mango, avocadorozen en natuurlijk Bettine geitenkaas bolletjes maakte ik tijdens het Bettine Saladay event. De salade ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens onwijs lekker. Het recept deel ik vandaag. En jij kunt winnen!!

Maandag liet ik jullie al prachtige foto’s zien van het event, de Bettine hoeve en de kaasmakerij, maar natuurlijk wil ik mijn recept van deze dag ook met jullie delen. Ik wilde graag een recept maken wat van de foto af zou knallen en dat kan in mijn ogen door kleurgebruik. Het rode van de grapefruit, gele van de mango en groene van de spinazie is een prachtige kleurencombinatie. Ook zorgen deze kleuren ervoor dat de Bettine geitenkaas bolletjes extra opvallen. Deze zijn namelijk niet alleen onwijs lekker, maar zien er onwijs gezellig uit in de salade, toch?

De smaken zijn natuurlijk niet onbelangrijk. De grapefruit is een beetje bitter en daarom koos ik voor een zoete tegenhanger van de mango en honing in de dressing. Een beetje pittigheid van de rode ui combineert hier goed bij en voor extra crunch voegde ik zonnebloempitten toe. Mooie avocado roosjes en Bettine geitenkaas bolletjes mogen niet missen in deze salade, want het voeg heerlijke rodigheid toe. Krijg je al trek? Hieronder het hele recept.

Tip: eerder liet ik zien hoe je een avocado roos maakt op Leuke Recepten.

Meer informatie over Bettine of lekkere recepten met geitenkaas kun je vinden op hun website.

Bettine Saladay www.jaimyskitchen.nl

Bettine Saladay www.jaimyskitchen.nl

Bettine Saladay www.jaimyskitchen.nl

De drie foto’s hier boven zijn gemaakt door Ingrid Hofstra.

Bettine Zomer Salade met Geitenkaas & Grapefruit

Print Recipe
Serves: 5-6 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 2 avocado's
  • 4 grapefruits
  • 400 gr bladspinazie
  • 1 bakje geitenkaas bolletjes van Bettine
  • 40 gr zonnebloempitten
  • 1 mango
  • 2 rode uien
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • peper en zout
  • 2 citroenen

Instructions

1

Verdeel de bladspinazie in een grote schaal.

2

Snijd de uien in ringen, de mango in reepjes en snijd de schil van de grapefruit. Snijd mooie plakken van de grapefruit.

3

Verdeel de uien, mango en grapefruit over de salade.

4

Maak de dressing door het sap van 1 citroen, de olijfolie, honing en het peper en zout de mengen.

5

Neem nu de avocado's en snijd hier rozen van.

6

Leg de rozen nu in de salade en maak deze af met zonnebloempitten en de Bettine geitenkaas bolletjes.

7

Sprenkel de andere halve citroen over de avocado rozen, om te voorkomen dat deze verkleuren.

8

Serveer de dressing over de salade.

Notes

Houd je extra van geitenkaas? Gebruik dan 2 bakjes Bettine geitenkaasbolletjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply