Hoofdgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Salade met Freekeh, Geitenkaas en Zoete Aardappel

Salade met Freekeh, Geitenkaas en Zoete Aardappel www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke salade is perfect als lunchgerecht of als avondeten op de dagen dat je niet te zwaar wilt eten. Geitenkaas met spek maakt deze salade echt af, omdat het romigheid toevoegt. Van mooie kleurtjes wordt ik altijd enorm vrolijk in een gerecht, dus ik weet zeker dat ik dit vaker ga eten.

Deze salade heb ik voor mijzelf gemaakt als lunch, Erik at wat anders. Toen ik eenmaal aan kwam lopen met mijn bordje, keek hij even jaloers: ‘Dat ziet er lekker uit’. Helemaal goed gekeurd dus. Ik kan echt niet wachten om dit vaker te maken in het voorjaar, perfecte maaltijd!

Salade met Freekeh, Geitenkaas en Zoete Aardappel www.jaimyskitchen.nl

Salade met Freekeh, Geitenkaas en Zoete Aardappel

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 150 gr freekeh
  • 2 peren
  • 2 middelgrootte zoete aardappelen
  • pijnboompitjes
  • sla
  • 8x11 gr bettine geitenkaas met spek
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Snijd plakjes van de zoete aardappel en rooster deze ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden of bak deze in de pan gaar.

2

Kook de freekeh volgens de verpakking.

3

Leg de blaadjes sla alvast gewassen op een bordje.

4

Snijd plakjes van de peer.

5

Bak als laatste de geitenkaasjes met spek in een pannetje en rooster de pijnboompitjes daarbij.

6

Maar het bordje mooi op door alle ingrediënten toe te voegen en als laatste een beetje olijfolie er over te sprenkelen. Breng op smaak met peper en zout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply