Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maandag/ Vega & Vegan

Romige Soba Noodles

In Japan hebben we een onwijs lekker Soba diner gehad. Daar aten wij koude soba noodles in dipping sauce en warme in een soep verwerkt. Vandaag ging ik voor een makkelijk recept met een romige pindasaus. Lekker veel groenten erbij en je hebt een gezonde maaltijd op tafel, makkelijke maandag!

Mocht je trouwens iets minder van de vegetarische (of eigenlijk veganistische) recepten zijn; geen probleem. Dan raad ik aan om stukjes kip toe te voegen. Past perfect bij dit gerecht!

Krijg dit recept trouwens maar eens mooi op de foto, wat eigenlijk moet alles gewoon lekker gemixt worden zoals op de eerste foto, maar dat is natuurlijk niet zo fotogeniek. Wel het lekkerst!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 175 gr soba noodles
– 1 courgette
– 3 wortels
– 125 gr taugé
– 1 el sesamzaadjes

Saus
– sjalot
– 1 stuk duimgrootte gember
– 2 teentjes knoflook
– 2 el pindakaas
– 2 el sojasaus
– 1 tl honing
– 0,5 citroen of limoen
– zout en peper
– chilivlokken naar smaak

dsc_0426

Hoe maak je het?

  1. Begin met het snijden van de courgette en wortel. Dit doe je in doe je reepjes. Heb je een spiralizer? Top! Gaat lekker snel!
  2. Snipper dan het sjalotje, de knoflook en rasp de gember. Fruit dit zachtjes aan.
  3. Zet in de tussentijd een pan met gezouten water op voor de soba noodles.
  4. Wanneer de uitjes zacht zijn, maak je de saus af door de rest van de ingrediënten samen te voegen. Pas dit zeker een beetje naar eigen smaak aan! Saus de dik? Een beetje water toevoegen!
  5. Dan is het tijd om de soba noodles te koken, dit gaat heel snel! Goed opletten dus. Daarna snel afspoelen met koud water.
  6. Dan roerbak je de courgette en wortel kort, tot ze beetgaar zijn.
  7. Voeg nu alles samen, ook de taugé, deze mag als laatste erbij zodat deze lekker knapperig blijft.
  8. Maak af met sesamzaadjes en smakelijk!

Jaimyskitchen

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply