Zoet

Red Velvet Bites + It’s my Birthday

Red Velvet Bites www.jaimyskitchen.nl
 Hoe kun je beter je verjaardag vieren als met Red Velvet Cake bites! Oh, wat een feestje. Vandaag word ik 29 jaar, maar het voelt eerder alsof er elk jaar een jaartje afgaat, of is dat wishful thinking? Anyway, ik vier dit met jullie door het delen van mijn heerlijk zoete, fluffy en gewoon overheerlijke Red Velvet bites!

Met dit recept kun je natuurlijk ook een hele Red Velvet Cake maken, maar ik vind van die kleine hapjes altijd erg gezellig, dus daar ben ik dan ook voor gegaan. Helemaal gezellig voor een feestje, een borrel of gewoon als weekend verwennerij. De rode kleur is een beetje een afleiding want het is een hele lichte chocoladecake. Niet te overheersend en met een heerlijke vanille smaak. Ga jij deze ook maken?

Je kunt de topping en het laagje in het midden mooi er tussen spuiten, maar heb je daar geen zin in of houd je net als ik van een beetje een rustieke look, smeer het dan gewoon! Meteen op eten, want deze kan smelten, zeker met dit warme weer. Smakelijk alvast!

Red Velvet Bites

Print Recipe
Serves: 8 tot 10 bites Cooking Time: 60 minuten

Ingredients

  • 250 gr tarwebloem
  • 120 gr gezouten roomboter
  • 1 tl cacao poeder
  • 275 gr suiker
  • 2 eieren
  • 230 ml karnemelk
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl rode kleurstof
  • 1 tl vanilla extract
  • Topping:
  • 125 gr roomkaas
  • 125 gr mascarpone
  • 70 gr zachte boter
  • 70 gr poedersuiker
  • Frambozen
  • Munt

Instructions

1

Verwarm de oven op 175 graden.

2

Meng eerst de droge ingrediënten goed door.

3

De rode kleurstof meng je in een klein kommetje met een theelepel karnemelk en het vanille extract.

4

Neem een kom en klop 125 gr zachte boter en de suiker met een mixer door elkaar, voeg dan de eieren toe en en als laatste de rode kleurstof. Hierna voeg je de karnemelk beetje bij beetje door. Als laatste meng je de droge ingrediënten door het mengsel.

5

Vet de springvorm in met boter of gebruik bakpapier. Voeg het mengsel hier aan toe en bak de cake in ongeveer 40 minuten af. Controleer tussendoor met een satéprikker. Wanneer deze glad uit de cake komt, is de cake gaar.

6

Meng de roomkaas, mascarpone en boter samen met de poedersuiker door met een spatel.

7

Wanneer de cake afgekoeld is snijd je er blokjes van. Elk blokje snijd je doormidden. Voeg een beetje topping tussen de laagjes en bovenop. Maak de Red Velvet Bites af met frambozen en munt op de top.

Notes

Zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Voor dit recept gebruik je een springvorm van ongeveer 20cm.

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply