Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Zoete aardappel toast met geitenkaas en biet

Zoete aardappel toast met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Deze hapjes van zoete aardappel toast en geitenkaas driehoekjes zijn een echt feestje tijdens de feestdagen. Serveer ze als amuse, bij de borrel of als voorgerecht. Wanneer je twee geitenkaas driehoekjes op elkaar legt, krijg je een prachtige kerst ster!

Zoë en Zazu Geitenkaasjes

Deze geitenkaasjes maken deze hapjes natuurlijk extra feestelijk, daar kun je niet om heen. Want van deze sterren kunnen niet meer Kerst of Oud & Nieuw-proof zijn! Deze geitenkaasjes zijn gemaakt van biologische geitenmelk en zijn gewoon onwijs lekker. De naturel variant gebruik ik voor dit recept, maar de smaken ‘Wild Fennel’ en ‘ Midnight Truffle’ zijn ook onwijs lekker. Naar dat ze er dus mooi uit zien, zijn de smaken onwijs luxe. Ik ben fan!

Zoete aardappel toast met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Zoete aardappel toast en geroosterde bietjes

Bietjes en geitenkaas zijn een heerlijke combinatie, dus daarom wilde ik iets met biet doen. Ik kocht ongekookte bieten, sneed er kleine partjes van en roosterde deze in de oven, onwijs lekker! Het idee van een zoete aardappel toast kwam al snel, omdat de rode vorm weer echt mooi past bij de driehoekjes van de geitenkaas. Dragon is echt een feestelijk kruid vind ik zelf en past helemaal bij Kerstmis.

Tip: Als je zoete aardappel koopt, probeer dan wat grotere, ronde te kiezen, zodat je ook echt een rond toastje kan maken.

Zoete aardappel toast met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl
Recept: zoete aardappel toast met geitenkaas en biet

Hoeveelheid: 9 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 Zoë en Zazu geitenkaasje naturel
1 grote zoete aardappel
4 kleine rode bieten
olijfolie
3 gr dragon
alfalfa
15 gr pijnboom pitten

Benodigdheden:
bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de rode bieten, halveer ze en snijd partjes ervan. Besprenkel met een beetje olijfolie en rooster deze ongeveer 30 minuten in de oven.
  2. Snijd plakken van de zoete aardappel, leg op een vel bakpapier en besmeer met olijfolie en zout. Probeer deze naast of onder de bieten in de oven te zetten. Bak 15 minuten aan 1 kant, draai om en bak nog eens 5-10 minuten of tot de gaar en een beetje bruin zijn.
  3. Rooster in de tussentijd de pijnboom pitjes en ris de dragonblaadjes van de takjes. Snijd voorzichtig de geitenkaas in dunnen plakjes.
  4. Laat de zoete aardappel en bietjes even afkoelen als deze klaar zijn. Beleg de zoete aardappel toast door eerst 1 of 2 plakjes geitenkaas neet te legen. Indien je er twee doet, maak dan een stervorm.
  5. Leg hierop wat dragon en dan twee stukjes rode biet. Maak nu af met een beetje alfalfa en pijnboom pitten.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Zoë en Zazu geitenkaas.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Hanneke
    30 november 2017 at 23:10

    Dit lijkt me echt heel erg lekker!! Ik ben niet zo bekend met dragon, maar het lijkt me een mooi moment dit te gaan ontdekken.

    • Reply
      admin
      2 december 2017 at 14:24

      Ah en dragon is zo heerlijk! Hoop dat je het lekker gaat vinden 🙂

    Leave a Reply