Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vega & Vegan

Recept: Zoete aardappel Gnocchi

Een prachtig gerechtje is het geworden vind ik zelf. Gnocchi is echt best eenvoudig om te maken, maar ik wilde wel een uniek recept. Daarom maakte ik zoete aardappel gnocchi, welke ook nog eens helemaal vegan is. Ik geef ook een optie om een ‘normale’ gnocchi te maken met ei. Ik kreeg al een paar verzoekjes voor het recept, maar daar issie dan!

Gnocchi wordt eigenlijk met ei bereid, maar dat is niet vegan. Ik vervang het ei door cornstarch oftewel mais zetmeel. Wil je dit niet? Dan kun je gewoon een ei gebruiken! Het maken van de gnocchi is perfect om op een zondagmiddag aan de keukentafel te doen, het valt reuze mee hoeveel tijd het kost!

vegan zoete aardappel gnocchi

Van dit eind resultaat wordt je toch blij? Heerlijk kleurtje!

Ingrediënten voor 4 personen:

– 550 gram zoete aardappel
– 350 gram bloem
– 100 gram corn starch

Saus
– Alpro Soya Cuisine ‘room’
– een half bosje salie
– 1 tot 2 teentjes knoflook
– peper & zout

Topping:
– pijnboompitjes
– rucola melange
– geroosterde paprika’s

vegan zoete aardappel gnocchi

Hoe maak je het?

  1. Vandaag laat ik wat meer foto’s zien van het maken van de Gnocchi. Kook aller eerst de zoete aardappel gaar en maak er een fijne puree van. Nu meng je de bloem en corn starch met de zoete aardappel. Doe dit in fases, want het is best lastig om precies ste zeggen hoeveel je nodig hebt. je moet in ieder geval een deeg hebben wat (bijna) niet meer plakkerig is. Dit ziet er zó uit:vegan zoete aardappel gnocchi
  2. Dan ga je het deeg verdelen:vegan zoete aardappel gnocchi
  3. En dit ga je weer in stukjes van ongeveer 2 centimeter verdelen. Duw zachtjes met je vork in de deegstukjes, hierdoor hecht de saus beter aan de deegkussentjes.vegan zoete aardappel gnocchi
  4. Dan maak je alvast je salade klaar door het te verdelen op het bord en kleine reepjes snijden van de geroosterde paprika (rooster deze zelf of gebruik deze uit pot). Rooster eventueel de pijnboompitjes.
  5. Dan ga je de gnocchi koken in een pan met ruim gezouten, kokend water. Doe telkens maximaal 8-10 gnocchi’s in de pan. Wanneer de boven komen drijven, zijn ze gaar. In principe zijn ze nu goed! Alleen wij gaan ze nog eens extra bakken, omdat er dan een lekker krokant laagje op de gnocchi komt.
  6. Maar eerst alvast de saus klaar door de knoflook te raspen en deze samen met de salie in wat olijfolie of kokosolie te bakken. Blus dit af met de Alpro Soya Cuisine en hou warm op laag vuur. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  7. Bak nu de gnocchi even kort in wat olie aan. Wanneer ze goudbruin zijn, zijn ze klaar!
  8. Bordje opmaken! Voeg de gnocchi toe aan de salade, verdeel de pijnboompitjes erover en maak af met de saus.
  9. Smakelijk, geniet ervan!

vegan zoete aardappel gnocchi

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Marlies
    11 mei 2016 at 15:37

    Wat een originele variantie op normale gnocchi. Ga hem onthouden!

  • Reply
    Challenge: Een week lang... Vegan! | Jaimy's Kitchen
    19 januari 2017 at 12:52

    […] Recept […]

  • Reply
    Foodtalk: Hoe rooster je paprika's? | Jaimy's Kitchen
    19 januari 2017 at 16:39

    […] – Pasta Gele Pesto met geroosterde paprika – Lamsgehakt balletjes met paprikasaus en tabouleh  – Zoete aardappel gnocchi met geroosterde paprika […]

  • Leave a Reply