Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Zoete Aardappel Curry

Dit is toch echt wel mijn favoriete curry. Best gevaarlijk om te zeggen, misschien kan ik beter zeggen; mijn favo curry van dit moment. Iedereen die deze curry ook wel eens bij mij gegeten heeft is helemaal fan. Dit is een vegetarisch gerecht, maar ik beloof dat je het vlees niet zult missen! Ook de bijgerechten echt heerlijk erbij. De bloemkool rijst is ontzettend lekker en een zeer gezonde keuze. Een curry zonder Raitha is niet compleet evenals naanbrood!

Zoete Aardappel Curry 1

Ingrediënten voor 4 personen:

Curry
– 2 zoete aardappels
– 1 grote ui
– 3 tenen knoflook
– duimgrootte gember
– curryblaadjes
– 1 chilipeper
– 1 eetlepel Patak’s currypasta Korma
– 1 blok kikkererwten
– 1 eetlepel mosterdzaadjes
– santen of een blikje kokosmelk
– 1 citroen
– optioneel: koriander of peterselie
– 100 gram feta

Raitha
– 150 ml roeryoghurt
– 10 takjes munt
– 1 teentje knoflook
– peper & zout
– een halve theelepel suiker
– 1 rode ui
– 1 tomaat

Voor erbij:
– naanboodjes
– bloemkool voor bloemkoolrijst
Raitha

Hoe maak je het?

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en leg deze aan de kant. Neem vervolgens een keukenmachine en maal de bloemkoolroosjes hier in tot ze de grootte van een rijstkorrel hebben. Bewaard dit in een kom.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd ze in grote stukken. Bak ze aan in een scheutje olijfolie. Snij de ui, knoflook, chili en gember helemaal fijn. Ik gebruik voor de knoflook en gember ook graag een fijne rasp.
  3. Als je de zoete aardappel aangebakken hebt, haal je ze uit de pan en leg je ze even op een bordje aan de kant.
  4. Voeg wederom wat olie in de pan toe, bak de curryblaadjes en mosterdzaadjes kort en voeg daarna de ui, knoflook, chili en gember toe.
  5. Voeg de currypasta toe, laat 5 minuten sudderen en voeg de kikkererwten inclusief vloeistof toe. Daarna 600 kokosmelk toevoegen.
  6. Laat 30 minuten sudderen en roer ondertussen door. Na 20 minuten kun je de zoete aardappel erbij voegen. Wanneer je de zoete aardappel in de pan laat, wordt deze erg zacht, daarom hou ik het even apart. Ook de bladeren van de bloemkool mag je toevoegen aan de curry.
  7. Snij de bloemkool en snij het klein in de keukenmachine tot een soort couscous. Daarna mag deze 7 minuten met in de magnetron met een oven bestendig bord of wat magnetronfolie erop op hoogste stand.
  8. Bak de naambroodjes af.
  9. Maak de raitha door de ui zeer fijn te snipperen, de tomaat in kleine stukjes te snijden en de knoflook met munt in een vijzel te stampen. Nadat de knoflook en munt gestampt zijn voeg je yoghurt, citroensap, peper en zout en suiker toe. Roer dit goed door en voeg als laatste ook de ui en tomaat toe.
  10. Wanneer de curry klaar is, maak je hem af met de feta, het citroensap en de peterselie of koriander.
  11. Nu kun je volop genieten van deze héérlijke curry met bijgerechten!

Zoete Aardappel Curry 2

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Healthy (vegan) Butter Chicken | Jaimy's Kitchen
    19 januari 2017 at 16:49

    […] de yoghurt vervangen voor soja yoghurt en in plaats van rijst broccoli toegevoegd. Je zou hier ook bloemkoolrijst van kunnen […]

  • Leave a Reply