Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zoete aardappel burger met kikkererwten

Zoete aardappel burger met kikkererwten

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Burgers:

  • 350 gr zoete aardappel
  • 130 gr gekookte kikkererwten
  • 70 grel gr wortel julienne
  • 70 gr bloem
  • 1 ei
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 5 -6 hamburger broodjes
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Optionele toppings:

  • zuurkool
  • rucola
  • mayonaise
  • sriracha saus of andere pittige saus

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Burgers zijn echt heerlijk om zelf te maken en zo kunt je ook een vegaburger zelf maken. Deze burger heeft als basis zoete aardappel en kikkererwten en wordt afgemaakt met allerlei lekkere toppings!

Zelfgemaakte vegetarische burgers

Lekker cheaten mag af en toe toch?! Toch valt dat reuze mee met deze burger hoor, dus je kunt dit echt wel met een gerust hart eten ;). Ook de boyfriend heeft hem helemaal goedgekeurd, dus ook geschikt voor de mannen. Ik krijg weer helemaal zin in deze vega burger van zoete aardappel!

Burgers invriezen

Deze burgers zijn ook perfect om in te vriezen. Fijn om iets een iets grotere portie te maken, om vervolgens een voorraadje in de vriezer te hebben. Lekker makkelijk toch?

Bereiding

Stap 1

Rasp de zoete aardappel en eng dit met de wortel julienne. Prak de gekookte kikkererwten en voeg dit bij de zoete aardappel en wortel.

Stap 2

Breng op smaak met alle kruiden en maak er een vast deeg van door het bloem en ei toe te voegen. Even goed kneden, liefst met je handen! Vorm burgers van het mengsel. Indien je tijd hebt kun je deze even in de koelkast leggen, dan zijn ze iets vaster. Erg handig wanneer je gaat bakken. Heb je geen tijd? Gewoon iets voorzichtiger zijn met omdraaien.

Stap 3

Verhit olie in een pan en bak de burgers op laag vuur, zodat ook de binnenkant gaar wordt. Keer tussentijds om.

Stap 4

In de tussentijd bereid je de pittige mayo door de mayonaise te mengen met de sriracha saus. Vervolgens maak je het broodje alvast klaar door op de onderste helft de mayo te smeren en dan wat rucola toe te voegen.

Stap 5

Wanneer de burgers goudbruin zijn leg je deze op de rucola en maak je je burger af met wat zuurkool. Bovenkant erop en smullen maar!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten kikkererwten vegetarisch burger winter diner zoete aardappel

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴