Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Witte asperges op Vlaamse wijze

Witte asperges op Vlaamse wijze

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 3 eieren
  • 7 gr verse peterselie
  • 100 gr   gezouten Flora Plant boter
  • 600 gr aardappels
  • 2 citroenen
  • 1 el olie
  • grof zout
  • zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept voor asperges met ei en botersaus, wordt ook wel asperges op Vlaamse wijze genoemd. Een heerlijk basisrecept voor het maken van asperges, maar dan met een plantaardige botersaus van Flora Plant!

Hoe maak je asperges op Vlaamse wijze, met ei en botersaus?

Dit is de klassieke manier voor het bereiden van asperges. En dit gerecht doet het altijd goed! Deze asperges kun je serveren met aardappeltjes, maar je kunt er ook vlees of vis bij eten. Denk bijvoorbeeld aan een moot zalm of gerookte zalm. Of een andere klassieker; gekookte ham. Mocht je witte asperges nu eens heel anders willen eten, maak dan eens een caesar salade met asperges!

Witte asperges bij Jan Linders

Het Zuiden staat bekend om de allerlekkerste asperges en als echte Limburger ben ik er dan ook dol op. Wisten jullie dat Jan Linders dé aspergesupermarkt van Nederland is? Leuk weetje: mijn moeder werkt hier én hier hebben ze dus echt heerlijke asperges. Je kunt ze zo vanuit de kratten pakken, zoveel jij wilt. Ontzettend handig natuurlijk, zo koop je precies zoveel je nodig hebt. Je hoort het al; ik eet heel graag verse witte asperges en al helemaal van die van Jan Linders!

Plantaardige botersaus met Flora Plant

Onlangs mocht ik kennis maken met het nieuwe Flora Plant. Flora Plant smaakt als roomboter, ziet eruit als roomboter, heeft alle goede eigenschappen van roomboter én is 100% plantaardig. Je hebt namelijk gewoon écht geen dierlijke producten nodig voor een lekkere roomboter. Als je Flora Plant geprobeerd hebt, weet ik zeker dat je het met mij eens zult zijn. Zelf eet ik niet 100% plantaardig, maar daar waar ik voor plantaardige opties kan kiezen, doe ik dit. Flora Plant is veel beter voor het milieu en ook beter voor mij. Ik ga namelijk niet zo lekker op lactose. In deze botersaus heb ik gekozen voor de gezouten variant van Flora Plant, omdat ik die zoute smaak heerlijk vind bij de asperges.

Flora Plant is vanaf begin april verkrijgbaar bij de supermarkt. Je vindt Flora Plant in het boterschap!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Was de aardappelen goed en snijd inclusief schil de aardappel in blokjes. Voeg 2 eetlepels olie en een beetje zout aan de aardappelen toe. Rooster de blokjes aardappel in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven.

Stap 3

Kook de eieren hard en de eieren laat goed schrikken. Schil de asperges nauwkeurig en was deze met koud water. Kook de asperges 10 minuten in licht gezouten water, zet dan de warmtebron uit en laat nog 5-10 minuten nagaren in het hete water. Dit is afhankelijk van de dikte van de asperges.

Stap 4

Pel de eieren en snijd in kleine blokjes. Hak peterselie fijn en meng met het ei. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 5

Laat de gezouten Flora Plant boter op laag vuur smelten in een pannetje en voeg het sap van 1 citroen toe. Snijd de andere citroen in plakjes. Leg de witte asperges op een bord en verdeel hier het ei overheen. Serveer met geroosterde aardappeltjes en een paar schijfjes citroen.

Stap 6

Giet als laatste de plantaardige botersaus over de asperges.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten asperge bijgerechten aardappel ei vegetarisch vegan lente botersaus

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴