Lunch/ Salades/ Vis/ Voorgerechten

Recept: Witlof schuitjes met Tonijn

Deze witlof schuitjes met tonijn zijn heerlijk als lunch, maar kun je ook heel goed als voorgerecht opdienen. Witlof heeft een licht bittere smaak, die gebalanceerd wordt door de zoete appel in de salade. Mocht je niet zo van witlof houden, kun je dit ook vervangen door blaadjes ijsberg of romaine sla.

Ingrediënten:

– 2 stronkjes witlof
– 1 blikje tonijn op water
– een halve appel
– 1 stengel bleekselderij
– 1 of 2 lente uitjes
– 2 tot 3 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel ketchup
– snufje gemalen chilipoeder
– 0,5 theelepel paprika poeder
– peper & zout
– sap van een halve citroen

Hoe maak je het?

  1. Allereerst maak je de tonijn salade. Voeg de tonijn in een kom samen met de mayonaise en ketchup. Dit breng je op smaak met de paprika poeder, peper, zout en een snufje chilipoeder. De salade hoort niet pittig te worden, dus voeg niet teveel toe.
  2. Snij de bleekselderij stengen in drieën en vervolgens in kleine blokjes.
  3. De appel mag je ook in kleine stukjes snijden en de lente uien in ringetjes.
  4. Voeg de helft van de lente uien, de appel en bleekselderij aan het tonijn mengsel toe en meng door elkaar.
  5. Neem de witlof en pel de buitenste bladeren er af. Dit worden de schuitjes waar je de tonijnsalade in serveert.
  6. Snij de kern uit de witlof en snij de kleine bladeren in kleine stukjes. Dit voeg je aan het tonijn mengsel toe.
  7. Als laatste voeg je het sap van de citroen toe.
  8. Neem de witlof schuitjes en vul deze met de tonijn salade. Maak ze af door wat paprikapoeder er over te strooien en de helft van de lente uien toe te voegen.
  9. Smakelijk!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply