Bijgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Witlof-Bleekselderij Salade

Dit recept is geïnspireerd op een salade die mijn moeder vroeger altijd maakte: witlof salade. Ondertussen heb ik een aantal ingrediënten toegevoegd en weggelaten in het recept. Bleekselderij voor een knapperige touch, citroen voor frisheid en peterselie voor kruidigheid. Mijn moeder voegt er ook wel eens mandarijn aan toe of stukjes cocktail augurk voor een zuurtje. Deze salade is een perfect bijgerecht, maar op een warme zomerdag is dit voor mij ook een maaltijdsalade.

Ingrediënten:

– 2 stronkjes witlof
– 4 stengels bleekselderij
– 1 appel
– 1 handje pecannoten of walnoten
– 1 handje gehakte peterselie
– 2 eetlepels mini blokjes kaas (oud is het lekkerst)
– sap van een halve citroen
– 1 eetlepel mayonaise
– 1 tot 2 eetlepels yoghurt
– peper & zout

DSC_0118

Hoe maak je het?

  1. Schil de bleekselderij, zodat de draden verwijderd zijn. Snij de bleekselderij door de midden en in kleine stukjes.
  2. Snij de harten uit de witlof en snij in dunne reepjes.
  3. Snij de appel in kleine blokjes. Ik vind de appel lekker met schil, maar je kunt de appel ook schillen.
  4. De kaas snij je ook in blokjes.
  5. Hak de noten en peterselie fijn.
  6. Maak nu de dressing door de mayonaise goed met de yoghurt te mengen. Knijp de halve citroen uit boven het mengsel en voeg peper en zout toe. De peterselie toe aan de dressing en meng goed door.
  7. Voeg nu alle ingrediënten samen en meng de dressing er doorheen.
  8. Geniet van deze frisse salade!

DSC_0122

Liefs Jaimy

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Recept: Pasta met Tonijn Tomatensaus | Jaimyskitchen.nl
    4 mei 2015 at 07:50

    […] lekkere frisse salade zoals mijn witlof-bleekselderij salade of knolselderij salade erbij en je maaltijd is […]

  • Reply
    Edwin
    30 maart 2016 at 12:47

    Lekker hoor! Ook met (gerookte) kipfilet bijvoorbeeld.

    • Reply
      admin
      31 maart 2016 at 05:22

      Dankjewel!
      Ja, met gerookte kip is ook een goed idee!

    Leave a Reply