Borrelhapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische saucijzenbroodjes met zoete aardappel

Vega saucijzenbroodjes met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl

Het recept van deze vega saucijzenbroodjes staan al een tijdje op mijn kooklijstje, al had ik eerst een variant met kip in gedacht. Deze variatie beschrijf ik in de blog natuurlijk ook. Lijkt je dit niet heerlijk tijdens de lunch, zeker tijdens de feestdagen?

Tijdens de lunch met Kerst

Deze bladerdeeg hapjes ofwel saucijzenbroodjes zijn helemaal vega! Of eigenlijk vegan zelfs. Zelf vind ik deze ideaal tijdens de kerst lunch of zelfs het kerstontbijt. Nu is het toevallig de periode van Kerstmis, maar bijvoorbeeld met Pasen zijn ze ook lekker, of in een gewoon weekend! Tijdens de feestdagen is het extra leuk om uit te pakken en dan verras je iedereen zeker weten hiermee!

Variatie met kip

In plaats van de spinazie en walnoten is het ook erg lekker om kipgekakt toe te voegen. Bak dit rul met een uitje en knoflook en voeg het in de broodjes toe, echt een aanrader. Zo heb ik ze namelijk ook al eens gegeten. Natuurlijk kun je met andere ingrediënten ook variëren, zoals de zoete aardappel vervangen door pompoen, ook lekker. Gebruik ook zeker een keertje restjes voor de vulling!

Vega saucijzenbroodjes met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl
Recept: vegetarische saucijzenbroodjes met zoete aardappel

Hoeveelheid: 6 saucijzenbroodjes
Bereidingstijd: 30 minuten

Opmerking:
In het recept wordt gebruik gemaakt van zoete aardappelpuree. Deze kun je vooraf bereiden en goed af laten koelen voor gebruik. Voor de zoete aardappelpuree gebruik je 225 gr zoete aardappel en dit prak je met 50 ml (soja) melk, 1-2 el citroensap en peper en zout.

Ingrediënten:
240 gr zoete aardappelpuree
100 gr spinazie
1 kleine ui
1 teen knoflook
25 gr walnoten
6 plakjes bladerdeeg of 1 rol vers bladerdeeg (bv. tante fanny)
1 el (soja) melk
1 tl sesam zaad

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan en wanneer de ui glazig is roerbak je de spinazie mee tot deze geslonken is. Duw dan in een vergiet al het vocht er uit.
  3. Hak de walnoten in grove stukken.
  4. Als je een grote plak bladerdeeg hebt, snijd je deze in 6 kleinere plakjes Neem nu een plak bladerdeeg en voeg hier aan 1 zijde van de helft van de plak, 1/6 van de puree toe. Daar bovenop leg je 1/6 van de spinazie en 1/6 van de walnoten. Vouw nu dicht en duw de zijkanten dicht met een vork. Herhaal dit met alle 6 de plakken bladerdeeg.
  5. Maak de bovenkant van de saucijzenbroodjes nat met een beetje sojamelk en strooi wat sesamzaadjes er overheen. Prik uit het zicht twee kleine gaatjes in het bladerdeeg, zodat de hitte kan ontsnappen.
  6. Bak nu in ongeveer 20 minuten af in de oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply