Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische Linzen Curry

Jaimy en Curry’s is als zout en peper; wij horen bij elkaar.

Haha, ja zo kun je het wel noemen. Curry’s zijn ongelooflijk makkelijk om te maken, super lekker en vaak ook gezond. Ik weet dat sommigen een beetje afschrikken van de vele soorten kruiden die ik gebruik, maar het is echt een kwestie van één keer wat kruiden kopen en dan kun je heel veel gerechten maken. Je kookt dan ook nog eens zonder smaak versterkers, dus dat is ook nog eens gezond. Ik geef je ook een alternatief als je de kruiden niet in huis hebt of wilt halen.

Ik maak namelijk graag mijn eigen currypasta, omdat ik alle kruiden in huis heb én ik weet dat er dan geen smaak versterkers in zitten. Indien je voor makkelijk wilt gaan, raad ik je aan om het mini-receptje voor de currypasta weg te laten en voor het alternatief te gaan: Patak’s Korma Curry Pasta!

Ingrediënten voor 4 personen:

Curry:
– 1 blikje bruine linzen (ongeveer 300 gram)
– 4 eetlepels gedroogde rode linzen
– 3 teentjes knoflook
– duimgrofte verse gember
– 1 blokje kokosmelk (300 ml)
– 1 grote ui
– 3 tomaten
– 2 middelgrote zoete aardappelen
– 1 bosje verse peterselie
– 1 citroen
– Optioneel: Paneer (Indiase kaas)

Currypasta:
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 eetlepel zwart mosterdzaad
– 1 gedroogde of verse rode peper
– zout
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 eetlepel zonnebloemolie

De paneer is optioneel, omdat ik weet dat dit erg lastig te verkrijgen is. Ik koop het bij de Aziatische supermarkt. Voor degene die niet weten wat paneer is, dit is een Indiase kaas en het is heel zacht van smaak.

Dit is erg lekker met een zoals in dit recept: yoghurt munt saus.

Linzen Curry 2

Hoe maak je het?

  1. Begin met het maken van de currypasta. Dat is totaal niet moeilijk wat het is een kwestie van samenvoegen van alle ingrediënten van de pasta en mengen.
  2. Neem nu de zoete aardappelen, schil deze en snij ze in kleine blokjes.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook en gember. Deze fruit je meteen aan en wanneer de uien glazig zijn kun je de curry pasta toevoegen voor 2 minuten.
  4. Was ondertussen de rode linzen eventjes.
  5. Voeg de kokosmelk aan de pan met currypasta toe.
  6. Snij nu de tomaten in blokjes en voeg ze ook toe samen met de rode en bruine linzen. Dit laat je ongeveer 10 minuten pruttelen.
  7. Indien je paneer toevoegt; snij ze in blokjes laat deze dan even weken in warm water, daar worden ze lekker zacht van.
  8. Voeg nu ook de blokjes zoete aardappelen toe. Wanneer deze zacht zijn is je curry bijna klaar.
  9. Maak de curry af met wat peterselie en citroensap.
  10. Smullen maar!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    lisette
    14 oktober 2016 at 18:29

    Superlekker! De muntyoghurt maakt het lekker fris, mmm

  • Reply
    Food Talk: Hoe maak je paneer? | Jaimy's Kitchen
    25 februari 2017 at 21:55

    […] Jalfrezi Paneer curry Paneer Wrap (komt […]

  • Leave a Reply