Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische Linzen Curry

Vegetarische linzen curry www.jaimyskitchen.nl

Curry’s zijn ongelooflijk makkelijk om te maken, super lekker en vaak ook gezond. Ik weet dat sommigen een beetje afschrikken van de vele soorten kruiden die ik gebruik, maar het is echt een kwestie van één keer wat kruiden kopen en dan kun je heel veel gerechten maken. Je kookt dan ook nog eens zonder smaak versterkers, dus dat is ook nog eens gezond. Ik geef je ook een alternatief als je de kruiden niet in huis hebt of wilt halen.

Zelfgemaakte curry pasta

Ik maak namelijk graag mijn eigen currypasta, omdat ik alle kruiden in huis heb én ik weet dat er dan geen smaak versterkers in zitten. Indien je voor makkelijk wilt gaan, raad ik je aan om het mini-receptje voor de currypasta weg te laten en voor het alternatief te gaan: Patak’s Korma Curry Pasta!

Jaimy en Curry’s is als zout en peper; wij horen bij elkaar. Haha, ja zo kun je het wel noemen.

Dit is erg lekker voor erbij: yoghurt munt saus.

Vegetarische linzen curry www.jaimyskitchen.nl

Aantal personen: 2

Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:

Curry:
1 blikje bruine linzen (300 gram)
3 teentjes knoflook
duimgrofte verse gember
1 blikje kokosmelk (300 ml)
1 grote ui
2 tomaten
200 gr spinazie
1 middelgrote zoete aardappel
5 gr peterselie
1 citroen

Currypasta:
1 tl garam masala
1 tl komijnpoeder
1 tl gemalen koriander
1 el zwart mosterdzaad
1 gedroogde of verse rode peper
zout
1 tl maizena of 2 el rode linzen
1 klein blikje tomatenpuree
1 el zonnebloemolie

Bereiding:

  1.  Begin met het maken van de currypasta. Dat is totaal niet moeilijk wat het is een kwestie van samenvoegen van alle ingrediënten van de pasta en mengen.
  2. Neem nu de zoete aardappelen, schil deze en snij ze in kleine blokjes. Bak deze in een aparte pan goudbruin.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook en gember. Deze fruit je meteen aan en wanneer de uien glazig zijn kun je de curry pasta toevoegen voor 2 minuten.
  4. Voeg de kokosmelk aan de pan met currypasta toe en snijd de tomaten in blokjes en voeg ze ook toe. Dit laat je ongeveer 10 minuten pruttelen.
  5. Gebruik je rode linzen om de curry dikker te maken, voeg deze dan nu toe. Gebruik je maizena, voeg je deze op het laatste toe.
  6. Voeg nu ook de blokjes zoete aardappelen toe en bruine linzen. Maak af met peterselie en citroensap.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    lisette
    14 oktober 2016 at 18:29

    Superlekker! De muntyoghurt maakt het lekker fris, mmm

  • Reply
    Food Talk: Hoe maak je paneer? | Jaimy's Kitchen
    25 februari 2017 at 21:55

    […] Jalfrezi Paneer curry Paneer Wrap (komt […]

  • Leave a Reply