Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Vegan pancakes met chocolade en banaan

Vegan pancakes met chocolade en banaan

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 120 gr tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 tl appelcider azijn
  • 1 el agave siroop of andere zoetstof
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 kleine bananen
  • Overig
  • 40 gr 80 % pure chocolade
  • plantaardige boter/olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pancakes zijn voor mij echt een feestje, ik eet ze zeker ook niet elke week. Nu ik zoveel mogelijk plantaardige keuzes wil maken, vroeg ik mij af hoe je het beste pancakes kan maken. Vegan pancakes zijn onwijs makkelijk om te maken en smaken net zo overheerlijk als de variant met koemelk en ei. De toppings van chocolade en banaan maken deze pancakes nog meer feest! 

Hoe maak je veganistische pancakes?

Dat koemelk makkelijk te vervangen is, dat weet iedereen inmiddels wel denk ik. Denk aan sojamelk, maar ook noten melk of zelfs melk van rijst. Kies de melk die jij lekker vind. Zelf gebruik ik graag ongezoete varianten, maar mocht jij de gezoete variant gebruiken, pas de hoeveelheid zoetstof die je aan het beslag toevoegt dan aan naar smaak. En dat ei? Heb je helemaal niet nodig joh! Pancakes van karnemelk zijn altijd erg lekker en dat boots je na door je plantaardige melk te mengen met een klein beetje appel cider azijn! En hoppa, vegan pancakes in de maak!

Chocoladesaus en banaan

Deze twee ingrediënten zijn natuurlijk een match made in heaven. De chocolade heb ik gesmolten en heerlijk over de pancakes heen laten lopen. De banaan in plakjes erbij zijn natuurlijk niet te missen. Jammie, ik heb ze net op tijdens het typen, maar ik krijg er alweer zijn in!

Bereiding

Stap 1

Meng het bloem met het bakpoeder.

Stap 2

Meng alle natte ingrediënten met elkaar en meng dan met de droge ingrediënten tot een beslag. Het beslag zal dik zijn, dit is goed.

Stap 3

Verhit een beetje plantaardige boter of olie in een pan en gebruik telkens voor 1 pancake ongeveer twee eetlepels beslag. Hoe minder het beslag en hoe kleiner het rondje in de pan, hoe hoger de pancake zal worden. Gebruik hiervoor het liefst een kleine soeplepel.

Stap 4

Bak op deze manier alle pancakes.

Stap 5

Smelt in de tussentijd au-bain-marie de chocolade en snijd plakjes van de banaan. Serveer de pancakes nu met plakjes banaan en gesmolten chocolade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet lunch ontbijt pannenkoeken vegan brunch chocoladesaus pancake

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴