Lunch/ Ontbijt/ Zoet

Vegan pancakes met chocolade en banaan

vegan fluffy pancakes met chocolade en banaan www.jaimyskitchen.nl

Pancakes zijn voor mij echt een feestje, ik eet ze zeker ook niet elke week. Nu ik zoveel mogelijk plantaardige keuzes wil maken, vroeg ik mij af hoe je het beste pancakes kan maken. Vegan pancakes zijn onwijs makkelijk om te maken en smaken net zo overheerlijk als de variant met koemelk en ei. De toppings van chocolade en banaan maken deze pancakes nog meer feest!

Vegan pancakes

Dat koemelk makkelijk te vervangen is, dat weet iedereen inmiddels wel denk ik. Denk aan sojamelk, maar ook noten melk of zelfs melk van rijst. Kies de melk die jij lekker vind. Zelf gebruik ik graag ongezoete varianten, maar mocht jij de gezoete variant gebruiken, pas de hoeveelheid zoetstof die je aan het beslag toevoegt dan aan naar smaak. En dat ei? Heb je helemaal niet nodig joh! Pancakes van karnemelk zijn altijd erg lekker en dat boots je na door je plantaardige melk te mengen met een klein beetje appel cider azijn! En hoppa, vegan pancakes in de maak!

Chocoladesaus en banaan

Deze twee ingrediënten zijn natuurlijk een match made in heaven. De chocolade heb ik gesmolten en heerlijk over de pancakes heen laten lopen. De banaan in plakjes erbij zijn natuurlijk niet te missen. Jammie, ik heb ze net op tijdens het typen, maar ik krijg er alweer zijn in!

vegan fluffy pancakes met chocolade en banaan www.jaimyskitchen.nlRecept: vegan pancakes met chocolade en banaan

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
120 gr tarwebloem
1 el bakpoeder
150 ml plantaardige melk
1 tl appelcider azijn
1 el agave siroop of andere zoetstof
1 el zonnebloemolie
2 kleine bananen
40 gr 80 % pure chocolade
plantaardige boter/olie om in te bakkenM

Bereiding:

  1. Meng het bloem met het bakpoeder.
  2. Meng alle natte ingrediënten met elkaar en meng dan met de droge ingrediënten tot een beslag. Het beslag zal dik zijn, dit is goed.
  3. Verhit een beetje plantaardige boter of olie in een pan en gebruik telkens voor 1 pancake ongeveer twee eetlepels beslag. Hoe minder het beslag en hoe kleiner het rondje in de pan, hoe hoger de pancake zal worden. Gebruik hiervoor het liefst een kleine soeplepel.
  4. Bak op deze manier alle pancakes.
  5. Smelt in de tussentijd au-bain-marie de chocolade en snijd plakjes van de banaan. Serveer de pancakes nu met plakjes banaan en gesmolten chocolade.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Anne
    9 november 2017 at 10:50

    Heerlijk pancake recept!

  • Leave a Reply