Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vega & Vegan

Recept: Vegan meatballs met Courgetti

Vegan food vind ik zó leuk om te ontdekken. Zo wilde ik eens ‘meatballs’ maken, maar dan helemaal vegan. Leuke uitdaging toch? Ik ging googlen en kwam uit bij een recept van The Green Happiness. Deze heb ik als uitgangspunt genomen en vervolgens helemaal naar mijn eigen smaak aangepast. Er is nog maar een deel van het originele recept over, omdat ik ze toch net even op een andere manier op z’n lekkerst vind. Lees en kook je mee?

Let er wel even op dat je de zonnebloempitten het liefst minimaal een uurtje van te voren laat weken. Dit ingrediënt is trouwens wel een overblijfsel van het recept van The Green Happiness, vond ik een erg leuke twist!

Ingrediënten voor ongeveer 20 tot 24 balletjes:

– 240 gr linzen
– 50 gr gekookte quinoa
– 50 gr geweekte zonnebloempitten
– 50 gr zongedroogde tomaten
– 20 groene olijven
– 2 tenen knoflook
– een halve ui
– 2 el tarwebloem
– peper en zout

Voor gerecht met courgette pasta 2 personen:
– 2 courgettes
– tomaten passata
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 tl oregano
– peper en zout
Optioneel: Edelgistvokken voor de garnering. Je zou ook gewone kaas kunnen gebruiken (Parmezaan!)

Hier serveer ik ongeveer 6 balletjes per persoon bij. De rest van de balletjes kun je invriezen of een paar dagen later opeten. Er zal nog een tweede recept online komen met deze vegan balletjes!

vegan Meatballs Courgetti

Hoe maak je het?

  1. Voeg alle ingrediënten voor de balletjes samen in de keukenmachine en maak hier een deeg van. Indien je het lekker vindt kun je het mengsel grof laten. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook alles zeer fijn hakken en kneden.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Je kunt makkelijk balletjes van het deeg draaien wanneer je het deeg eerst even ongeveer 30 minuten in de koelkast legt, dan wordt het iets steviger.
  4. Draai balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat. Deze balletjes mogen nu ongeveer 20 minuten in de oven. Waarschijnlijk moet je ze halverwege omdraaien. Je zou de balletjes ook in de koekenpan kunnen bakken. Bak ze dan tot ze krokant zijn.
  5. Indien je de pasta maakt maak je reepjes van je courgette, met je mes of spiralizer.
  6. De pastasaus maak je van een gesnipperd uitje, knoflook, tomatenpassata en de kruiden.
  7. Smakelijk eten!

 

afsluiting-jaimy-1

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Vegan Meatball SUB |
    4 januari 2017 at 09:01

    […] Het recept van de balletjes vind je hier: Vegan meatballs. […]

  • Leave a Reply