Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Truffel en kaneel kruidnoten

Truffel en kaneel kruidnoten

Ingrediënten

  • Pepernoten
  • 130 gr boekweitmeel
  • 30 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaas en koek kruiden
  • 2 el mk
  • 3 el honing
  • 70 gr gesmolten boter of kokosolie
  • De topping
  • 80 gr witte chocolade
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Nog een last-minute Sinterklaas recept!

Zelf pepernoten maken

Dit recept heb ik bedacht nadat ik een bezoekje gebracht heb aan de Pepernoten winkel in Roermond. Ik vond alle pepernoten zó interessant, dat ik zelf ook in de keuken gedoken ben. Ik heb een combinatie gemaakt van witte chocolade met cacao en kaneel. Dat is echt een gouden combi! De pepernoten zijn een 'gezonde' versie, doordat ik amandelmeel en boekweitmeel gebruikt heb. Ze zijn snel klaar, dus je kunt ze makkelijk nog voor vanavond maken.

Bereiding

Stap 1

Meng eerst alle droge ingrediënten van de pepernoten door elkaar.

Stap 2

Smelt nu de boter zachtjes in een pannetje en meng de honing er doorheen.

Stap 3

Meng de droge en natte ingrediënten nu samen, kijk wel uit met het toevoegen van de melk, het deeg mag niet te nat zijn. Maak een bal van het deeg. Zelf heb ik ook wel eens de fout gemaakt om het deeg iets te droog te houden. Je moet echt makkelijk een bal kunnen maken van het deeg, dan is het deeg goed. Laat het nu 30 minuten in de koelkast opstijven.

Stap 4

Na een half uur kun je kleine balletjes maken van het deeg. Maak een mooie pepernoten vorm van de balletjes en maak ze vooral niet te groot!

Stap 5

Nu mag je de pepernoten ongeveer 15 minuten op 160 graden in de oven afbakken.

Stap 6

Laat de pepernoten goed afkoelen. In de tussentijd kun je de witte chocolade au bain marie smelten.

Stap 7

Doop nu één voor één de afgekoelde pepernoten in de witte chocolade. Strooi direct de cacaopoeder en kaneel over de warme chocolade, zodat dit goed blijft plakken.

Stap 8

Wanneer je alle pepernoten gehad hebt, kun je de chocolade minimaal een uurtje in de koelkast op laten stijven.

Stap 9

Dan zijn ze klaar, geniet ervan!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet kaneel sinterklaas pepernoten kruidnoten truffel witte chocolade

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴