Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Tomaten Risotto

Kliekjes, restjes, hoe je het ook wilt noemen, het is tegenwoordig veel in de media. Ontzettend goed natuurlijk, want op deze manier wordt er minder voedsel verspilt. Ook ik heb veel kliekjes en deze tomaten risotto is hier een resultaat van. Nog nooit eerder heb ik een risotto met tomaten gemaakt, dus even spannend was het wel voor mij. De hele koelkast heb ik doorzocht en alle ingrediënten voor deze risotto had ik gewoon in huis. Het resultaat was geweldig! Echt een heerlijke en smaakvolle risotto, die ik zeer zeker vaker ga maken.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 250 gram risotto rijst
– 4 tomaten
– een handje cherry tomaatjes
– bouillonblokje vegetarisch
– Parmezaanse kaas
– verse basilicum
– peper
– 1 ui
– 1 á 2 teentjes knoflook
– ollijfolie

Hoe maak je het?

  1. Begin met het ontvellen van de tomaten. Doe dit alleen met de grote tomaten, de cherry tomaatjes laat je heel. Het ontvellen gaat als volgt; snij de tomaten met een kruisje in, aan de boven- en onderkant. Zet een pan met water op het vuur, wanneer het water kook, dompel je de tomaten in het water, ongeveer een minuutje. Haal de tomaten uit het water en het velletje kun je er heel simpel vanaf halen.
  2. Giet het water in een kannetje, kom of wat dan ook, maar bewaar het in ieder geval!
  3. Snij de ontvelde tomaten in blokjes en verhit deze in de pan met een scheutje olijfolie. Laat de tomatenblokjes even lekker prutteren, totdat het een pulp wordt. Voeg wat peper voor de smaak toe. Geen zout, er zit namelijk al voldoende zout in de bouillon en Parmezaanse kaas. Dan mag het tomatenwater bij de tomatenpulp gevoegd worden, samen met een groenten bouillonblokje. De exacte hoeveelheden van de bouillon en risottorijst kan ik niet geven. Ik vind namelijk dat dit afhankelijk van de rijst is, je moet vooral veel blijven proeven.
  4. Snipper een uitje en fruit deze aan in wat olijfolie. Wanneer de ui glazig is, voeg je ook wat gehakte of geraspte knoflook toe samen met de risottorijst. De rijst mag glazig worden. Wanneer dit het geval is, voeg je een eetlepel zelfgemaakte tomatenbouillon toe. De rijst zal het vocht opnemen, voeg dan een nieuwe eetlepel toe. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. De rijst mag een stevige bite hebben. Blijf tussendoor goed roeren in de rijst, dit is geen recept om tussen door de was te doen!
  5. Wanneer de rijst beetgaar is, rasp je Parmezaanse kaas toe aan de risotto. Doe dit naar smaak, stiekem is dit bij mij best veel…
  6. Halveer de cherrytomaatjes en roer deze ook nog even kort door de risotto.
  7. Voeg op het aller laatste nog wat blaadjes verse basilicum toe. Dit is echt een toevoeging in het recept!
  8. Smakelijk eten!

Tomaten Risotto met Parmezaanse kaas en Basilicum

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    nike zoom structure 18
    1 november 2015 at 04:11

    I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and take a look at again here frequently. I am slightly certain I’ll be told plenty of new stuff right right here! Best of luck for the next!

  • Leave a Reply