Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vis/ Voorgerechten

Recept: Thaise Viskoekjes

Mijn lieve vriendinnetje Mathilde heeft mij op het idee van deze Thaise viskoekjes gebracht. Het basis recept is van haar, maar ik heb toch wat ingrediënten toegevoegd. En oeh, wat is dit lekker! Je kunt de koekjes als voorgerecht serveren of samen met wat paksoi en je hebt een volledige maaltijd!

Ingrediënten:

Viskoekjes
– 4 stukjes kabeljauw
– 3/4 lente uien
– 1 flinke eetlepel groene curry pasta
– 2/3 eetlepels bloem, naar inzicht.
– peper & zout
– een scheutje vissaus
– 1 teentje knoflook
– 1 ei (het beste is om minder dan 1 ei te gebruiken)
– een aantal basilicumblaadjes

Voor erbij
– 1 paksoi
– 2 stronkjes witlof
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel sojasaus

Ik heb kabeljauw uit de vriezer gebruikt, maar dit recept is natuurlijk veel lekkerder wanneer je verse kabeljauw gebruikt.

Tip: een beetje limoenschil toevoegen is ook érg lekker!

Thaise Viskoekjes

Hoe maak je het?

  1. Dit is echt zo enorm simpel om te maken. Voeg alle ingrediënten voor de viskoekjes bij elkaar en gebruik de keukenmachine of hier een geheel van te maken. Let op dat het mengsel niet te nat wordt, door niet teveel ei toe te voegen.  Is het toch te nat? Voeg dan wat meer bloem toe.
  2. Maak nu balletjes van het mengsel en druk deze plat. Zorg dat de ‘koekjes’ een mooie vorm krijgen.
  3. Leg de koekjes nu minimaal 30 minuten in de koelkast, zodat ze tijdens het bakken goed in vorm blijven.
  4. Ondertussen kun je de witlof en paksoi prepareren. Ik snijd deze in een beetje hapklare stukken.
  5. Na 30 minuten kun je de viskoekjes bakken. Zorg voor een flinke laag olie, ongeveer 1cm, of tot de koekjes tot de helft van de dikte in de olie liggen. Bak ze nu goudbruin.
  6. In de tussentijd wok je de witlof en paksoi in een beetje sesamolie en sojasaus.
  7. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply