Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Speculaas Muffins

Bij Sinterklaas horen Sinterklaas recepten!
Dit jaar een nieuw recept namelijk deze speculaas muffins. Een echte speculaasfan ben ik niet, maar deze muffins zijn enorm lekker. De krokante schuddebuikjes bovenop zijn heerlijk. Natuurlijk hoeft het geen Sinterklaas te zijn om een excuus te hebben om deze muffins te eten 😉

Ingrediënten voor 12 muffins:

– 300 volkoren bloem
– 2 tl bakpoeder
– 120 gr suiker
– 3 tl speculaaskruiden
– 1 tl kaneel
– 120 gram gesmolten boter
– 2 eieren
– 250 ml melk (ik gebruik amandelmelk)
– 2 tl vanille-extract of vanille poeder
– 100 gram schuddebuikjes
– 12 muffinvormpjes

Als vormpjes voor de muffins heb ik siliconen en papieren soorten geprobeerd. De silicone versie is een stuk steviger en zorgt voor mooie muffins. Die papieren versies kunnen een beetje uitzakken.

Sinterklaas Speculaas Muffins

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten (behalve de schuddebuikjes) en apart daarvan de natte ingrediënten. Als deze gemengd zijn, kun je ze samenvoegen door met een spatel voorzichtig te roeren.
  3. Nu kun je ook de schuddebuikjes toevoegen. Houd ongeveer 1/3 apart  om te garneren.
  4. Wanneer de oven voorverwarmd is neem je de muffinvormpjes erbij en vul je deze met het mengsel. Ik kan er precies 12 van maken.
  5. Genereer nu met de schuddebuikjes. De muffins moeten ongeveer 17-20 minuten de oven in. J kunt controleren met een prikker of ze gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze goed!
  6. Alvast een fijne Sinterklaas gewenst!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply