Vega & Vegan/ Zoet

Recept Speculaas Muffins

Bij Sinterklaas horen deze speculaas muffins met schuddebuikjes. Warm zijn ze stiekem het allerlekkerst!

Speculaas kruiden

Een echte speculaasfan ben ik niet, maar deze muffins zijn enorm lekker. De krokante schuddebuikjes bovenop zijn heerlijk. Natuurlijk hoeft het geen Sinterklaas te zijn om een excuus te hebben om deze muffins te eten

Als vormpjes voor de muffins heb ik siliconen en papieren soorten geprobeerd. De silicone versie is een stuk steviger en zorgt voor mooie muffins. Die papieren versies kunnen een beetje uitzakken.

Sinterklaas Speculaas Muffins

Recept Speculaas Muffins

Print Recipe
Serves: 12 stuks Cooking Time: 30 minuten

Ingredients

  • 300 gr (volkoren) bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 120 gr suiker
  • 120 gr gesmolten boter
  • 250 ml (amandel)melk
  • 12 muffinvormpjes
  • 100 gr schuddebuikjes

Instructions

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Meng eerst alle droge ingrediënten (behalve de schuddebuikjes) en apart daarvan de natte ingrediënten. Als deze gemengd zijn, kun je ze samenvoegen door met een spatel voorzichtig te roeren.

3

Nu kun je ook de schuddebuikjes toevoegen. Houd ongeveer 1/3 apart om te garneren.

4

Wanneer de oven voorverwarmd is neem je de muffinvormpjes erbij en vul je deze met het mengsel. Ik kan er precies 12 van maken.

5

Genereer nu met de schuddebuikjes. De muffins moeten ongeveer 17-20 minuten de oven in. Je kunt controleren met een prikker of ze gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze goed!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Judith | myfoodblog.nl
    6 november 2017 at 10:09

    Wat een lekker Sinterklaas recept!

  • Leave a Reply