Lunch/ Ontbijt/ Vis

Recept: Siciliaanse Ciabatta

Eigenlijk leven mijn liefste vriendinnetjes ook echt met mij en mijn blog mee. Wanneer ze een lekker recept zien, op vakantie zijn en rare dingen eten of een nieuw ingrediënt gevonden hebben dan laten ze het mij direct weten. Ook deze keer toen vriendinnetjes Adriënne iets nieuws ontdekt had. Haar familie heeft deze ciabatta in Sicilië gegeten en ze wist meteen dat dit iets voor mij zou zijn. Met duidelijke instructies over de ingrediënten ben ik dus aan de slag gegaan.

Ingrediënten voor 2 ciabatta’s:

– Ciabatta stokbrood
– Olijfolie
– 1 of 2 teentjes knoflook
– 8 ansjovisjes
– 10 blaadjes basilicum
– 1 tomaat
– Parmezaanse kaas
– 12 groene olijven

Siciliaanse Ciabatta

Hoe maak je het?

  1. Snijd de ciabatta doormidden en grill deze kort in de grillpan met een scheutje olijfolie.
  2. Wanneer de ciabatta knapperig is, wrijf je er een teentje over uit.
  3. Beleg de ciabatta als volgt: eerst ansjovis, dan plakjes tomaat, de geplette olijven, Parmezaanse kaas en als laatste de basilicum blaadjes.
  4. Een echte smaakexplosie (Adriënne haar woorden!)

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply