Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Shepherd’s Pie met Cêlavíta

Dit is het derde receptje met de aardappelen van Cêlavíta waarbij ik als Bloginsider van Brendakookt.nl recepten mag bedenken. Vandaag is het tijd voor de stamppot aardappelen. Ik heb erg lang nagedacht wat ik hiermee zou maken, omdat ik niet echt een stamppot fan ben. Het werd een enorm lekkere Shepherd’s Pie, en die is echt de moeite waard!

Shepherd’s Pie komt in veel verschillende variaties, maar de originele wordt met lamsvlees te maken. Dit heb ik niet gedaan, want ik koos voor rundergehakt. Het is vooral belangrijk dat je het gehakt/groenten mengsel, maar ook de aardappelpuree goed op smaakt maakt voordat de Pie in de oven gaat.

Tip: ik heb een grote portie gemaakt zonder Worchester Saus. Dat mengsel van gehakt, kruiden en groenten is namelijk ook een basis voor Bolognaise Saus. Op deze manier kun je voor twee dagen koken. Het enige wat je doet is meer gehakt groenten maken en naderhand de Worcestersaus toevoegen.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 zakje met Oma’s Stamppot Aardappelen van Cêlavíta
– 250 gram mager rundergehakt
– 1 winterpeen
– 2 stengels bleekselderij
– 2/3 eetlepels erwten
– een aantal takjes tijm
– een klein uitje
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel tomatenpuree
– peper&zout
– geraspte kaas
– paneermeel
– een scheutje melk
– een flinke eetlepel Worcestersaus
– optioneel: een scheut rode wijn
– optioneel: nootmuskaat

Shepherds Pie 2

Hoe maak je het?

  1. Breng de aardappelen aan de kook, het koken duurt ongeveer 15 minuten vanaf het moment dat het water kookt.
  2. In de tussentijd snipper je het uitje, snij de wortel en bleekselderij in plakjes en hak je de knoflook en tijm.
  3. Fruit eerst de groenten en kruiden aan en voeg na ongeveer 5 minuten het gehakt toe.
  4. Wanneer dit rul is, kun je de tomatenpuree, worcestersaus en het scheutje rode wijn toevoegen. Laat dit nu ongeveer 15-20 minuten staan.
  5. Verwarm de oven op 180 graden.
  6. Nu zullen de aardappelen ongeveer gaar zijn; giet ze af en voeg een scheutje melk toe, dit maakt het pureren makkelijker én je krijgt een romige puree. Je zou zelfs een klontje (room)boter toe kunnen voegen. Wanneer de puree bijna klaar is, voeg je wat peper, zout en nootmuskaat toe samen met een flinke eetlepel geraspte kaas.
  7. Je kunt een grote ovenschaal nemen, maar ik nam twee 1-persoons schaaltjes. Voeg onderin wat van het gehakt-groenten mengels, vervolgens een laag aardappelpuree en mak het af met wat geraspte kaas en paneermeel!
  8. Dit alles mag nog ongeveer 10/15 minuten in de oven of totdat er een krokant laagje op de Shepherd’s Pie zit.
  9. Smakelijk eten!

Wil je mijn andere recepten met de aardappelen van Cêlavíta lezen?

Geroosterde Aardappelen

Aardappelsalade 

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Food Diary #2 | Jaimyskitchen.nl
    27 februari 2016 at 07:00

    […] Vandaag ga ik aan de slag met het Cêlavíta pakket, ik heb namelijk nog een pakje stamppot aardappelen liggen die nu écht op moet. Het is een dag over de datum, maar daar let ik lekker niet op, want de aardappel zien er goed uit en ruiken ook nog lekker fris, dus ik ga aan de slag. Het wordt een Shepherd’s Pie voor me and my boyfriend, want het is natuurlijk wel Valentijnsdag 😉 We genieten er enorm van en kletsen lekker. Dit is trouwens het recept: Shepherd’s Pie […]

  • Leave a Reply