Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vis

Recept: Scampi’s met Pernodsaus

Toen laatst twee vriendinnen bij mij kwam eten gaf ik ze een belangrijke taak; de één kiest een wereldkeuken uit en de ander een ingrediënt. Zo koos Esmee de Italiaanse keuken, waar Evy vervolgens Scampi’s als ingrediënt selecteerde. Nu was het aan mij de taak om hiermee een gerechtje te bedenken. Nu kon ik mij herinneren dat ik ooit een ontzettend lekker recept geleerd heb met scampi’s in een overheerlijke Pernod saus.

Of eigenlijk moet ik Pastis zeggen, dat is namelijk de naam van de drank, Pernod is een merk. Dit werd me uitgebreid uitgelegd in de drankenhandel toen ik een flesje wilde kopen. De Pastis zorgt voor een heerlijke, diepe anijssmaak aan de pasta saus. Het is subtiel hoor, maar door deze toevoeging smaakt de saus echt bijzonder, vind ik zelf.

Ingrediënten voor 3 personen:

– 225 gram linguine
– 200 ml Heinz ketchup (deze is echt het lekkerst!)
– 175 ml kookroom
– 3 eetlepels pastis
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– rode peper naar smaak
– zout
– broccoli
– verse peterselie

Scampi's Pernod Saus

Hoe maak je het?

  1. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  2. Snipper het uitje en rasp de knoflook, fruit deze vervolgens aan.
  3. Kook de linguine volgens de verpakking.
  4. Snij nu de bloemkool in roosjes en plaats deze in een stoom mandje boven de pasta. Je kunt de bloemkool eventueel ook koken in plaats van stomen.
  5. Voeg nu de tomatenketchup aan de ui en knoflook toe, roer even door en voeg ook de room er aan toe. Wanneer dit verwarmd is, mag je de pastis toevoegen. Dit mag je even laten pruttelen. Let op, pas de verhoudingen naar smaak aan! Laat het pruttelen op een laag vuur.
  6. Wanneer de saus ongeveer 5 minuten geprutteld heeft, mag je de scampi’s toevoegen evenals de rode peper. Er mag best wat pit in zitten! Het duurt nu een paar minuutjes totdat de scampi’s gaar zijn.
  7. Wanneer de pasta gaar is giet je deze af, en schep je het op het bord. Leg de gestoomde broccoli ernaast en schep de Pernod saus vervolgens over de linguine heen.
  8. Als finishing touch kun je wat verse peterselie over de pasta heen strooien.
  9. Ik serveer dit met een lekkere spinazie salade!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply