Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Santa Maria Crispy Chicken Tortilla

Aan de slag met Santa Maria Tex Mex! Ik wilde mezelf uitdagen om minimaal 4 ingrediënten te gebruiken uit de box die ik van Santa Maria gekregen heb als bloginsider voor gewoonwateenstudentjesavondseet.Daar zijn deze heerlijke tortilla’s met Crispy Chicken uit gekomen. Wil je ze healthy houden? Laat dan de tortilla’s weg en gebruik de sla als wrap!

Eerder maakte ik al Taco cups met Garnaal met het pakket van Santa Maria, nu wilde ik een gerecht met de krokante kip maken. Een plaatje toch?! Zelf at ik de bogensalsa koud, maar het is echt aan te raden dit te verwarmen, veel lekkerder!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 6 blaadjes sla
– 3 Santa Maria Soft Tortilla
– 1 groene paprika
– 0,5 rode peper

Kip
– 1 kipfilet
– zakje Santa Maria Crispy Chicken
– 1 eetlepel olijfolie

Black Bean Salsa
– 150 gram zwarte bonen
– 100 gram mais
– 200 ml Santa Maria Salsa Medium
– sap van een halve limoen
– koriander naar smaak (eventueel peterselie)

Optioneel:
– soya yoghurt

Guacamole:
– 1 avocado
– 0,5 zakje Santa Maria Guacamole Dip Mix
– 1 limoen

Santa Maria Crispy Chicken tortilla

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Begin met het in blokjes snijden van de kip. Neem een ovenschaal en meng het zakje Santa Maria Crispy Chicken met een eetlepel olijfolie. Hier kun je nu de kip blokjes nu in verdelen. Dit mag 15 minuten in de oven.
  3. Maak de salsa door Santa Maria Salsa Medium te mengen met de mais, zwarte bonen en maak dit warm. Daarna kun je koriander en limoensap toevoegen.
  4. Verwarm de tortilla’s kort in de pan.
  5. Nu kun je de tortilla gaan bouwen. Twee gewassen blaadjes sla, wat van de salsa, krokante kip, koriander en rode peper ringetjes erbij. Ik heb er ook een beetje (soja) yoghurt aan toegevoegd, voor de frisheid. De guacamole is optioneel om erbij te maken 🙂
  6. Smakelijk!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Persoonlijk: Jaimyskitchen & boek Wereldgerechten! | Jaimyskitchen.nl
    11 mei 2016 at 06:04

    […] recept staat al op de blog en zal dus niet in het boek komen. Het zullen allemaal unieke, nog niet eerder […]

  • Reply
    Suzanne
    22 mei 2016 at 19:27

    Het was een top recept! Je zit er goed vol van! Ik heb het gecombineerd met zoete aardappels uit de oven.

  • Leave a Reply