Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met geroosterde wortel en geitenkaas

Salade met geroosterde wortel en geitenkaas

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 70 gr gemengde sla
  • 8 bospenen
  • 70 gr geitenkaas bolletjes
  • ½ komkommer
  • 300 gr linzen
  • 50 gr walnoten
  • 1 el olie
  • zout

Dressing:

  • 2 el olie
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 tl mosterd

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze salade is lekker gevuld doordat er linzen in de salade zitten. Daarnaast is deze salade vegetarisch en zijn de geroosterde wortelen het pronkstuk van de salade.

Geroosterde wortelen uit de oven

In deze salade voeg ik alleen zout aan de wortelen toe, maar je kunt experimenteren met het toevoegen van verschillende kruiden. Zo is komijn lekker bij de wortelen en is gerookte paprika ook een heerlijke combi. Mocht je het simpel willen houden, voeg dan alleen zout toe. De wortelen zien er heerlijk uit in zijn geheel over de salade, maar het is niet heel handig met eten. Snijd daarom gerust de wortel in stukjes.

Een gevulde salade

Doordat er linzen in de salade zitten is dit echt een maaltijd salade. De geitenkaas maakt het heerlijk romig en daarom is het ook erg lekker om de wortelen warm bij de salade te serveren. Dan zal de geitenkaas namelijk een beetje smelten. Walnoten erbij voor de crunch en de maaltijd salade is klaar!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Was de wortelen goed en wrijf in met olijfolie en besprenkel met zout. Rooster de wortelen ongeveer 20 minuten in de oven of tot de wortelen zacht genoeg zijn.

Stap 2

Meng de ingrediënten van de dressing goed door elkaar en zet de dressing apart.

Stap 3

Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in plakjes. Hak de walnoten fijn.

Stap 4

Verdeel de salade over de borden en meng de dressing door de sla heen.

Stap 5

Meng ook de linzen en walnoten er doorheen. Verdeel de komkommer over de salade en strooi ook de bolletjes geitenkaas er overheen.

Stap 6

Leg de wortelen in zijn geheel over de salade, of snijd in kleinere stukjes en meng er doorheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades linzen wortel lunch hoofdgerechten vegetarisch walnoten winter geitenkaas diner makkelijk & snel hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴