Ontbijt/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Rabarber Crumble

Het is weer helemaal in het seizoen en ik hou er van! Toch maak ik niet vaak rabarber, maar daar komt wat mij betreft snel verandering in hoor. Het recept van vandaag is niet al te lastig te maken, maar echt onwijs lekker, dus wanneer je even indruk wilt maken, dan kies hier voor! Lekkere zoet zure rabarber met krokante crumble!

Helaas is deze rabarber niet zo roze gebleven, maar dat kwam omdat ik de stengels moest schillen. Wanneer je zeer buigzame zachte stengels hebt, kun je de schil laten zitten en behoud de rabarber zijn roze kleur. De smaak blijft gelukkig onwijs lekker!

Ingrediënten:

– 750 gram rabarber (5 flinke stengels)
– 2 eetlepels agave siroop of suiker
– een flinke theelepel vanille poeder (of extract)
– rasp en sap van 1 sinaasappel
– 75 gram tarwebloem
– 25 gram amandelmeel
– 75 gram koude boter
– 100 gram witte basterdsuiker (gezondere versie is kokosbloesem suiker)
– 2 eetlepels gehakte walnoten

Rabarber Crumble

Hoe maak je het?

  1. Begin met het maken van het deeg. Dit doe je door eerst het bloem, suiker en amandelmeel te mengen met elkaar. Dan voeg je de boter in kleine stukjes toe en meng je dit goed door te kneden met je handen. Leg dit nu ongeveer 20 minuten in de  koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Schil en snij nu de rabarber schuin in stukken van 2 tot 3 centimeter. Deze stoof je in een pan samen met de sinaasappel rasp en sap en het vanille poeder. Voeg hier ook een beetje agave siroop of suiker aan toe. Dit laat je ongeveer 5 minuten pruttelen.
  4. Voeg dit dan toe in een ingevette ovenschaal. Daarna kun je het deeg in kruimels bovenop de rabarber toevoegen en als laatste ook de gehakte walnoten.
  5. Dit kan ongeveer voor 25 minuten de oven in of tot de kruimels gaar en goudbruin zijn.
  6. Heerlijk met een beetje (soja) yoghurt!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply