Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vlees en gevogelte

Recept: Quinoa & Couscous salade met kalkoen en gegrilde nectarine!

Wederom een recept wat in de categorie ‘zomer’ te plaatsen valt. Heb je ook al eens gegrilde nectarines gegeten? Dat is een enorme aanrader! Daarnaast zijn nectarines zo ongeveer overal in de aanbieding op dit moment, dus varieer er lekker op los met deze heerlijke fruitsoort! Deze salade is heerlijk, vullend en daarnaast ook nog eens gezond. Wil je dit recept vegetarisch maken laat dan de kalkoen weg en eventueel ook de feta kaas. Nog steeds een heerlijk recept!

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

– kalkoenfilet á 250 gram
– quinoa 100-125 gram
– couscous 100-125 gram
– verse dille
– 1 rode paprika
– 1 avocado
– 1 tot 2 nectarines
– een stukje feta kaas
– 1/2 citroen
– olijfolie
– paprika poeder

Tzatziki
– (Griekse) yoghurt
– 1/2 citroen
– munt
– 1/2 komkommer
– 1 teentje knoflook
– peper & zout

Let op; ik het quinoa gekocht die je alleen maar hoeft te wellen in kokend water, dezelfde bereidingswijze als mijn couscous. Mocht je andere quinoa hebben, kijk dan even dat je deze op zijn eigen bereidingswijze klaar maakt.

Quinoa & Couscous salade met kalkoen en gegrilde nectarine, tzatziki, dille

Hoe maak je het?

  1. Ik begin met het maken van de tzatziki door de halve komkommer te raspen. Knijp vervolgens al het vocht uit de komkommer en leg het in een kommetje. Voeg vervolgens hier yoghurt aan toe, de hoeveelheid kun je naar eigen inzicht aanpassen. Rasp een klein teentje knoflook door de yoghurt en komkommer. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en breng op smaak met peper en zout. Zet de tzatziki nu in de koelkast.
  2. De quinoa en couscous strooi je nu in een pan en giet er kokend water over, tot deze net onder staat. Deksel erop en dan wordt het vanzelf gaar. Let op, zie ingrediënten, iedere quinoa heeft een andere bereidingswijze!
  3. Neem bakpapier en leg hier de kalkoen filet op, vouw dicht en sla de kalkoen plat met een vleeshamer. Bestrooi vervolgens met paprika poeder. Bak de kalkoen nu langzaam gaar in de pan.
  4. In de tussentijd snij je de paprika in hele kleine stukjes, hak je de dille fijn en snij je ook de avocado.
  5. Als de kalkoen gaar is, verpak je deze even in aluminiumfolie, zodat het kan rusten. Zo blijft de kalkoen lekker mals.
  6. Snijd de nectarines in partjes en grill deze in de grillpan, of bak je in een normale koekenpan.
  7. Indien de quinoa en couscous geweld is, haal je de deksel van de pan af. Zorg ervoor dat de quinoa en couscous een beetje afkoelen. De salade mag nog een beetje lauwwarm zijn, maar zeker niet warm!
  8. Snijd de kalkoen in plakjes.
  9. Wanneer de couscous en quinoa goed afgekoeld zijn, voeg je de dille en paprika toe, samen met het sap van een halve citroen en een scheutje olijfolie. Serveer dit op een groot bord.
  10. Plaats de tzatziki in een kommetje in het midden van het bord, tussen de couscous en quinoa.
  11. Leg vervolgens de avocado stukjes er om heen, voeg de gegrilde nectarine en plakjes kalkoen toe. Maak het geheel af met wat feta kaas en nog wat verse dille.
  12. Eet de salade samen met de tzatziki en ik hoop dat het smaakt!

Quinoa & Couscous salade met kalkoen en gegrilde nectarine, tzatziki, dille, avocado, paprika

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Kipburger met Tzatziki en gegrilde courgette | Jaimyskitchen.nl
    23 juli 2015 at 15:10

    […] Ik gebruik dezelfde tzatziki als in dit gerecht: Quinoa & Couscous salade met kalkoen en gegrilde nectarine. Hier nogmaals de […]

  • Leave a Reply