Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Quesadilla’s met zelfgemaakte Tortilla’s

Na de guacamole en pico de gallo recepten, ga ik nog even door met deze reeks aan Mexicaanse gerechten. Deze bijgerechten horen natuurlijk bij… Quesadilla’s! Oftewel lekker comfortfood voor in het weekend. In dit recept laat ik je zien hoe ik mijn standaard quesadilla recept maak, met zelfgemaakte tortilla’s erbij. De zelfgemaakte tortilla’s maken dit recept écht lekker, je kunt het uiteraard ook met kant-en-klare tortilla’s komen, maar ik beloof je; het is de moeite waard! Daarnaast is het niet moeilijk om je eigen tortilla’s te maken. Wie gaat de uitdaging aan?

Ingrediënten voor de tortilla’s (ongeveer 6 stuks):

– 200 gram tarwe bloem
– 125ml lauw warm water
– een snufje zout
– ongeveer 2 eetlepels olie

De olie wordt toegevoegd, zodat de structuur van het deeg wat zachter wordt. Daarnaast vind ik het lekker om tarwe bloem te gebruiken, maar kun je natuurlijk ook voor een andere soort bloem kiezen.

Ingrediënten voor de quesadilla’s (3-4 personen):

– een zakje geraspte kaas (op gevoel)
– 2 kipfilets
– 3 paprika’s
– 1 ui

– zelfgemaakte kruidenmix:

– 1 theelepel knoflookpoeder
– 0,5 theelepel chilipoeder
– 0,5 theelepel zout
– 2 theelepels paprika poeder
– 2 theelepels
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels oregano

quessedilla (3)

Hoe maak je het?

Tortilla’s:

  1. Doe de bloem in een kom en voeg langzaam het water en de olie toe, ondertussen meng je de ingrediënten tot een deeg. Als je deeg nog te nat is, kun je wat bloem toevoegen en als het te droog is wat water. Wanneer je een mooie bal hebt, laat je het deeg een half uur rusten onder een natte theedoek.
  2. Na een half uur verdeel je het deeg in kleine balletjes zoals op de onderstaande foto’s. (let op, ik heb een grotere hoeveelheid gemaakt dan in het recept beschreven.
  3. Vervolgens rol je de balletjes uit met je deegroller. Gebruik bloem om je werkgedeelte te bestuiven, zodat het deeg niet blijft plakken aan he keukenblad of deegroller.
  4. Wanneer je de tortilla’s uitgerold hebt, kun je ze bakken de pan met een drupje olie. Doe dit ongeveer 2 minuten aan weerszijden.

TIP: Je kunt deze tortilla’s ook invriezen. Erg handig als je een grotere hoeveelheid ineens wilt maken.

tortilla wrap (1)

Quesadilla’s:

  1. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Dit mag echt best klein zijn, het moet straks tussen de tortilla’s.
  2. Strooi de kruidenmix over de kip en verdeel dit goed. De kip mag je nu gaar bakken in de pan.
  3. Ondertussen snipper je de ui en snij je de paprika in kleine blokjes.
  4. Wanneer de kip gaar is, doe je deze terug in een kommetje.
  5. Nu mag je de ui en paprika in dezelfde pan bakken, zo neem je nog een deel van de kruiden mee. Wanneer dit beetgaar is, kun je dit bij de kipfilet voegen. Meng goed door elkaar.
  6. Het leukste gedeelte is nu aangebroken. Je gaat de quesadilla’s ‘bouwen’. Je moet snel te werk gaan, dus zorg dat je alles binnen handbereik hebt. Zorg dat je een bord bij de hand hebt, zodat je de quesadilla om kunt draaien.
  7. Je neemt een koekenpan en voeg een beetje olie toe. Daarna leg je een tortilla in de pan, strooi je snel een laagje kaas over de tortilla, gevolgd door een laagje van het kip en groente mengsel, dan weer een laagje kaas en vervolgens weer een tortilla.
  8. Druk de bovenste tortilla nu stevig aan. Wanneer de kaas een beetje gesmolten is, zijn de lagen aan elkaar gehecht. Dit kun je controleren door de bovenste tortilla even op te tillen. Na ongeveer 2 minuten kun je de quesadilla omdraaien.
  9. Leg het bord boven op de pan, keer het om en schuif de quesadilla terug in de pan. Na ongeveer 2 minuten is je quesadilla klaar!
  10. Herhaal dit nu met alle tortilla’s, de quesadilla’s die al klaar zijn kun je warm houden in de oven.
  11. Serveer je quesadilla’s met guacamole en pico de gallo en smullen maar!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Recept: Chicken Fajitas! | Jaimyskitchen.nl
    26 juni 2015 at 07:13

    […] avocado – zure room – paprika’s – tortilla’s (zelfgemaakte?) – 1 tot 2 rode […]

  • Reply
    Nrs
    15 februari 2016 at 20:01

    Hey, hoeveel quesadillas reken jij per persoon ? Voor het avond eten. 1 hele quesadilla ? (Dus 2tortillas op een) of een halve ? Zou ik er dan nog iets bij serveren ? Wil het graag eens maken als avond eten.

    • Reply
      admin
      16 februari 2016 at 07:01

      Hoihoi!

      Wat leuk dat je ze een keertje gaat maken, echt enorm lekker!
      Mijn vriend is een grote eter, dus hij krijgt zeker een hele quessadilla op!
      Voor mij is een hele net wat teveel hoor, maar dat stukje neemt hij dan meestal, haha.

      Ik zou er dus guacamole bij maken en de pico de gallo. Die pico de gallo is ook lekker met mais erbij, dan heb je een iets vullende salade.

      Heb je hier wat aan?

      Ben erg benieuwd wat je ervan vind!

      Liefs,
      Jaimy

    Leave a Reply