Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vis

Recept: Pasta met Tonijn Tomatensaus

Dit pasta gerecht is mijn uitvlucht wanneer ik even niet weet wat ik moet koken. Een bord pasta is altijd goed! Vaak heb ik alle ingrediënten voor dit recept in huis, dus is het een perfecte keuze voor een lazy sunday. Je kunt afwisselen met groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. In mijn geval was dit bleekselderij en erwtjes, maar ook aubergine, courgette of wortel is lekker.

Ingrediënten voor 2/3 personen:

– 75 tot 100 gram pasta per persoon
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 blikje tonijn op water
– 3 eetlepels diepvries erwtjes
– 3 stengels bleekselderij
– 4 ansjovis filets
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 eetlepels kappertjes
– olijfolie
– Parmezaanse kaas
– optioneel: een scheutje kookroom
– peper en zout

DSC_0130

Hoe maak je het?

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pan en smelt de ansjovis hier in. Voeg daarna het uitje en de knoflook toe.
  2. Schil de bleekselderij, je wilt dat de draden verwijderd zijn. Snij vervolgens in kleine stukjes.
  3. Wanneer de ui glazig is, voeg je de bleekselderij toe, laat 2 minuutjes bakken en voeg de tomatenpuree toe. Verhit deze, zodat de zure smaak milder wordt. Voeg nu de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
  5. Voeg de tonijn en de erwtjes toe aan je tomatensaus. Laat dit nu op zacht vuur pruttelen tot de pasta gaar is.
  6. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je de helft van de saus toe aan de pasta. Roer dit nog even goed door op laag vuur zodat de pasta de smaken van de saus goed opneemt.
  7. Serveer de pasta met een lekkere schep saus boven op en maak het af met vers geraspte Parmezaanse Kaas.
  8. Een lekkere frisse salade zoals mijn witlof-bleekselderij salade of knolselderij salade erbij en je maaltijd is compleet!

DSC_0139

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply