Hoofdgerechten/ Pasta's

Recept: Pasta met Primavera saus

Een lekkere pasta is altijd een goede maaltijd. Vaak maak ik pasta met tonijn, garnalen of een rode saus. Deze week wilde ik eens wat anders maken een pasta met Primavera saus oftewel met voorjaargroenten. Ik heb de restjes groenten uit mijn koelkast bij elkaar gelegd en deze saus ervan gemaakt.

Ingrediënten:

– pasta soort naar keuze
– 1/2 broccoli
– een handje diepvrieserwten
– 1/2 courgette
– 2 lente uien
– 4 ansjovis
– 2 tenen knoflook
– 1 theelepel tijm
– Parmezaanse kaas
– 1 eetlepel bloem
– een scheut melk
– olie om in te bakken

Let op, wil je dit gerecht vegetarisch maken, laat de ansjovis dan weg en breng op smaak met zout.

Hoe maak je het?

  1. Snij alle groenten in stukjes. De grootte maakt niet veel uit, het hoeft ook niet netjes, want de saus wordt straks gepureerd.
  2. Neem een pan met wat olijfolie en smelt de ansjovis hierin. Hak de knoflook en voeg deze samen met de lente uien toe in de pan.
  3. Wanneer dit gefruit is, voeg je de andere groenten toe en bak je dit kort aan.
  4. Zet ondertussen een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook je pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  5. Wanneer de groenten een beetje aangebakken zijn, voeg je hier een scheut melk aan toe. Maak ook op smaak met de tijm. Om het geheel tot een saus te binden voeg je wat bloem toe. Zet nu de deksel op de pan en gaar de groenten.
  6. Wanneer de saus ingedikt is en de groenten gaar, mag je dit tot een saus pureren in de blender of met de staafmixer. Let op, is de saus te dik, voeg wat melk toe, is de saus te dun, voeg wat bloem toe. Let wel op dat je de bloem laat garen, rauwe bloem is niet lekker! Ik meng ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas aan de saus toe.
  7. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je het samen met de saus. Serveer met wat geschaafde Parmezaanse kaas erover.
  8. Heerlijk met de Venkel salade (klik). Smakelijk!

Pasta Primavera (6)

 

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply