Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta met knolselderij, garnalen en roomsaus

Pasta met knolselderij, garnalen en roomsaus

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr pasta
  • 250 gr knolselderij in blokjes (bereidde)
  • 100 gr cherrytomaat
  • 100 gr -150 garnalen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • een snuf Italiaanse kruiden

Saus:

  • 200 ml room (ik gebruik haver room)
  • 1 witte ui
  • 7 gr peterselie
  • 1 tl bouillon ( of 0,5 tot blokje)
  • zwarte peper

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Heerlijke recept voor een maaltijd met pasta. De gemarineerde garnalen zijn smaakvol en de knolselderij is echt onwijs lekker bij de pasta. Verder is het gerecht op smaak gemaakt met verse peterselie. 

Bereiding van de knolselderij

Het allerlekkerst is om de knolselderij in de oven te bereiden. Hier staat al een recept van op mijn blog. Maar je kunt een halve knolselderij gewikkeld in aluminiumfolie met olie, peper en zout op 200 graden in 1 uur garen of een hele in ongeveer 2,5 uur. De knolselderij is dan heerlijk zacht en licht zoetig van smaak. Uiteraard kun je kruiden naar smaak toevoegen. Wil je voor een makkelijkere manier gaan? Snijd de knolselderij dan in blokjes en rooster deze in de oven, roerbak in de pan, stoom of kook tot de knolselderij gaar is!

Omtoveren in een vegan recept

Dat is mogelijk, laat dan de garnalen weg, maar voeg wel een beetje citroensap aan de pasta toe! Zelf gebruik ik graag haver room, dat is dan ook gewenst wanneer je het recept vegan wilt maken natuurlijk. Wil je dit niet? Dan kun je ook kookroom gebruiken in het recept. Either way; lekker!

Bereiding

Stap 1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Marineer de garnalen met olijfolie, citroensap en Italiaanse kruiden.

Stap 3

Snipper het uitje, fruit deze aan en voeg vervolgens het bouillonpoeder samen met zwarte peper en de room toe. Laat even pruttelen en voeg dan ook de peterselie toe.

Stap 4

Snijd kwartjes van de cherrytomaatjes en voeg deze bij de saus. Voeg hierbij de knolselderij, gekookte pasta en de garnalen met marinade. Meng goed en serveer de pasta.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen knolselderij pasta winter herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴