Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vega & Vegan

Recept: Pasta met Aubergine, Za’atar & Kwark

Deze pasta is zó lekker!

De pasta is vega, gezond en super snel & easy te maken. Ik zou zeggen probeer het direct, want je gaat er echt geen spijt van kijken. Mijn vriend en ik vonden deze pasta beide echt enorm lekker. Een aanrader is wel echt de volkoren pasta. Dit is namelijk een stuk gezonder en je bent langer verzadigd, omdat volkoren pasta langzame koolhydraten bevat. Nieuwsgierig?

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen personen:

– 200/250 gram volkoren penne
– 1 aubergine
– 2 theelepels za’atar
– 3 tot 4 eetlepels magere franse kwark
– 1 citroen
– een bosje verse peterselie
– peper&zout
– Parmezaanse kaas

Diner dag 3 - 2

Hoe maak je het?

  1. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1cm bij 1cm.
  2. Ondertussen breng je het water aan de kook en kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak nu de aubergine goed gaar tot ze zacht zijn. Halverwege strooi je 1 theelepel za’atar en wat peper en zout over de aubergine.
  4. Maak nu alvast je sausje door 3 tot 4 eetlepels magere kwark te mengen met het sap van de citroen, de andere theelepel za’atar en een beetje peper&zout.
  5. Hak jet busje peterselie nu fijn en meng dit ook door je zout.
  6. Giet de pasta af en voeg dit samen met de blokjes aubergine. Als laatste meng je de saus er doorheen.
  7. Maak de pasta af met lekker veel Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.
  8. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Vana
    17 juli 2016 at 18:10

    Ik stond in de supermarkt, herinnerder mij dit gerecht, maar verder dan za’atar, pasta en yoghurt of kwark en dat het zo lekker was kwam ik niet meer. Op de gok dus pompoenblokjes gekocht. En yoghurt had ik nog bedacht ik me. Fout…. lees ik nu, ik had aubergine moeten kopen. Enfin, ik maak hem dus met pompoen, Griekse yoghurt ipv kwark en naast een heel klein restje peterslie dat ik nog had, dan maar wat koriander erbij. Ik ben benieuwd! 😄

    • Reply
      admin
      18 juli 2016 at 08:31

      Hoi Vana!

      Griekse yoghurt en pompoen lijkt me ook heerlijk!
      Hoe was het?

      • Reply
        Vana
        18 juli 2016 at 14:47

        Om 21.30 kwam ik aan koken toe, dus heb maar een boterham gegeten. Vandaag ga ik het maken, verheug me erop. En heel misschien koop ik zo toch nog een aubergine… 🙂 Misschien maak ik het dan met zowel pompoen en aubergine. Ik kijk nog even. Ik laat je weten hoe het smaakte!

        • Reply
          Vana
          22 juli 2016 at 21:09

          Het was super Jaimy! Inderdaad pompoen en aubergine gemengd, en dus Griekse yoghurt. En toch voldoende peterselie gehaald. Een licht zuurtje, door de yoghurt denk ik, en ook de za’atar is een tikkie zuur vind ik. Even wennen die smaak met pasta, maar erg lekker. Inmiddels za’atar ook door een salade van cherrytomaatjes met balsamico creme gedaan. Nu ik het toch in huis heb…

          • admin
            22 juli 2016 at 22:01

            Klinkt goed hoor!
            Za’atar is inderdaad niet de meest huis-tuin en keuken kruid, maar geeft ook echt wat bijzonders aan een gerecht mee, vind je niet?

    Leave a Reply