Hoofdgerechten/ Pasta's/ Vis

Recept: Pasta Gele Pesto

Als dit geen makkelijke maandag is… We maken namelijk gebruik van een potje pesto! HO! Niet wegklikken.. het is namelijk niet zómaar een potje. Deze biologische pesto is van het bijzondere merk Biagi en bevat géén toevoegingen. Het zijn pure smaken, die echt iets bijzonders van je gerecht maakt. Een keertje niet veel zin om te koken maar tocht iets lekkers op tafel krijgen. Of eigenlijk; wat lekkers op tafel krijgen. Dan is dit jouw gerecht!

Het lijkt net een Biagi reclame, maar dat is het echt niet. ik kreeg dit potje pesto van Mayke van Déli-Verte. Over haar winkel schreef ik nog niet zo lang geleden: Déli-Verte. De smaken pompoen, curry, peper en mosterd komen in deze pasta terug. Daar wilde ik graag de zoete smaken van rivierkreetjes en gepofte (gele) paprika bij toevoegen. En dan weer een pittige smaak van de rucola. Smullen hoor!

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

– 400 tot 500 gram spaghetti.
– 1 potje Biagi gele pesto
– 2 tot 3 eetlepels pijnboompitjes
– 3 geroosterde paprika’s (ik gebruik gele)
– 250 gram rivierkreeftjes
– 125 gram rucola

TIP: geroosterde paprika’s kun je in glazen potten kopen, maar zelf roosteren is nog veel lekkerder! Rooster de paprika’s ongeveer 30 tot 45 minuten op bakpapier in de oven op 200 graden. Wanneer het vel zwart begint te kleuren, mogen ze eruit. Dek af met huishoudfolie of doe ze in een plastic zakje.  Laat ze even afkoelen en het vel trek je er zó vanaf!

Pasta Gele Pesto Biagi

Hoe maak je het?

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Snij de geroosterde paprika’s in reepjes.
  3. Rooster de pijnboompitjes.
  4. Wanneer de pasta gaar is, giet je deze af en zet je het vuur uit. Voeg hierbij de pesto en meng dit goed bij de pesto. Nu mag hier ook de paprika bij, de rivierkreeftjes en de rucola.
  5. Nog even omscheppen en verdeel de pasta over de borden.
  6. Als finishing touch voeg je de geroosterde pijnboompitjes toe.
  7. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Kleine Prinses
    14 juli 2016 at 11:38

    heerlijk!

  • Reply
    Foodtalk: Hoe rooster je paprika's? | Jaimyskitchen.nl
    11 november 2016 at 08:04

    […] – Pasta Gele Pesto met geroosterde paprika – Lamsgehakt balletjes met paprikasaus en tabouleh  – Zoete aardappel gnocchi met geroosterde paprika […]

  • Leave a Reply