Borrelhapjes & Dips/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Paprika-Feta Spread + Lunchtip

Al een tijdje loop ik met het idee in mijn hoofd om nog wat blogs te schrijven over verschillende dips. Een dip om pita brood mee te eten, om op je boterham te smeren of je groente in te dippen. Deze paprika spread is echt ongelooflijk lekker, wat heb ik hier van genoten. Door de feta wordt de spread heerlijk luchtig en romig tegelijk. Hieronder het recept!

Laat ik eerst maar even vertellen dat ik dit recept volledig op gevoel en smaak gemaakt heb. Ik heb niet alles afgewogen, maar tussendoor elke keer een beetje geproefd, om zo tot dit recept te komen. Doe dit zelf dus ook, veel proeven!

Ingrediënten:

– 2 rode paprika’s
– 2 zoete punt paprika’s
– 1 plak feta kaas
– sap van een halve citroen
– peper
– 1 klein teentje knoflook
– 1 handje gemengde noten
– een handje basilicum

Let op: Je kunt ook minder paprika’s gebruiken, dan heb je minder spread, pas de rest van de ingrediënten hier ook op aan. Probeer wel echt puntpaprika’s te nemen, die hebben een lekkere zoete smaak, wat een goede tegenhanger van de zoute feta kaas is. Zout toevoegen is dus ook niet nodig! In dit recept voeg ik cashewnoten, walnoten en hazelnoten toe, maar amandelen zijn ook lekker!

DSC_0700

Hoe maak je het?

  1. Rooster de paprika’s ongeveer een uur in de oven op 220 graden (afhankelijk van je oven). Prik wat gaatjes in de paprika’s en giet er wat olijfolie overheen, voordat ze de oven in gaan.
  2. Wanneer de paprika’s klaar zijn, laat je ze even goed afkoelen.
  3. And now comes the easy part, alle overige ingrediënten mogen samen met de paprika’s in de keukenmachine. Je kunt ook een staafmixer gebruiken. Pureer het geheel tot een spread en je kunt snel ervan genieten!

En hoe kun je deze Paprika Spread nu lekker combineren?

Nou, zo:

Broodje met Paprika Spread

Met gegrilde Courgette, met peper, zout Italiaanse kruiden en rucola.

Liefs Jaimy

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply