Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Paella met Chorizo, Garnalen en Vis

Nieuwe favoriet van Erik: Paella á la Erik & Jaimy. Deze Paella hebben wij samen spontaan bedacht toen we in de supermarkt stonden en hij is echt heerlijk geworden. Zo lekker dat erik de week erna weer vroeg naar dit gerecht! De smaken zijn zó goed samen, je waant je bijna in Spanje 😉

Dit kookten wij de dag nadat ik terug gekomen was uit Bali. Koken vind ik zo leuk, dat ik het echt gemist heb op vakantie en samen met Erik zou ik die avond wat lekkers maken. Zonder inspiratie gingen we naar de winkel. Erik had wel in gedachte dat hij vis wilde en eerlijk gezegd kwam hij ook op het idee van paella. We hebben eens even goed bedacht wat we er allemaal in wilden en zo ontstond het gerecht!

Dit is geen snel recept. Ik denk dat ik ongeveer 45 minuten doe over dit gerecht, maar het is het meer dan waard!

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

– 250 tot 300 gram paella rijst
– ongeveer 600ml gekookt water
– 1 buisje saffraan
– 150 tot 200 gram witte vis (wij gebruikten pangasiusfilet)
– 200 gram grote garnalen
– 125 gram chorizo
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 150 gram doperwten
– 1 bouillonblokje
– 150 gram sperziebonen
– 150 gram cherrytomaatjes
– 1 tot 2 paprika’s in verschillende kleuren
– 1 citroen
– een half bosje peterselie

Paella

Hoe maak je het?

  1. Snijd de chorizo in kleine stukjes, snipper de ui en hak de knoflook. Dit mag je nu bakken in een diepe pan. Indien je een paellapan hebt is het helemaal perfect!
  2. Hou de chorizo, ui en knoflook goed in de gaten, maar snijd in de tussentijd de paprika’s in kleine stukjes. Deze mogen er dan meteen bij!
  3. Wanneer dit gaar is, haal je het uit de pan en bewaard je het op een bordje. Laat de olie van de chorizo in de pan en bak hier 2 minuten de paellarijst terwijl je goed blijft roeren.
  4. Voeg hier nu het water met opgeloste bouillonblokje bij de rijst. Niet ineens al het water, probeer eerst 3/4 en kijk dan of je later meer water nodig hebt. Voeg hier ook de saffraan aan toe.
  5. De kunst van paella is eigenlijk dat je niet roert in de pan, maar dat werkt vooral goed met een paellapan.
  6. Blancheer de sperziebonen (kort koken), nadat je de uiteinden er vanaf gesneden hebt.
  7. Bak nu in een ander pannetje de vis en garnalen. Zet dit ook even apart.
  8. Proef tussendoor de rijst, deze moet niet té zacht worden, de korrel moet heel blijven.
  9. Halveer de cherrytomaatjes, hak de peterselie en snijd plakjes van de citroen.
  10. Wanneer de rijst gaar is, voeg je de doperwten toe samen met het chorizo mengsel. Meng dit goed. Als allerlaatste roer je de cherrytomaatjes er doorheen.
  11. Serveer de paella door de vis en garnalen bovenop de rijst te leggen. Voeg dan ook de peterselie en schijfjes citroen toe!
  12. Genieten maar!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply