Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Vega & Vegan

Paddenstoelen tapenade

Paddestoelen tapenade www.jaimyskitchen.nl

Soms vind ik het lastig om iets lekkers & vegetarisch te bedenken op mijn boterham te smeren. Laatst had ik paddenstoelen over en bedacht ik deze heerlijke tapenade. Nu ben ik absoluut fan hiervan. Dit is heerlijk als broodsmeersel, voor bij de borrel of door de pasta!

Paddestoelen tapenade

Jam, paddenstoelen zijn zo smaakvol. Persoonlijk vind ik shiitake onwijs lekker in deze tapenade. Daarnaast zitten er ook champignons en kastagne champignons in verwerkt, maar kies vooral de paddenstoelen die jij lekker vindt. Oesterzwammen of eekhoorntjesbrood bijvoorbeeld, lekker! De kappetjes en olijven zijn ook echt onmisbaar in dit recept, want deze zorgen voor extra veel smaak.

Broodbeleg of tapenade

Is deze tapenade alleen voor op brood bedoeld? Nee! Want dit is ook onwijs lekker door de pasta, als een soort pesto, echt heerlijk. Maar, ik maakte dit natuurlijk als broodbeleg, omdat ik dat soms zo lastig vind. Ik wil een beetje creatief zijn met vega broodbeleg namelijk en dat is met dit recept enorm goed gelukt. Ook voor bij de borrel is dit echt lekker.

Bewaren

Deze tapenade kun je niet te lang bewaren in de koelkast. Sowieso moet deze in een goed afgesloten bakje bewaard worden. Daarnaast zou ik deze niet langer als drie dagen bewaren. Maar dan is deze toch al lang op?!

Paddestoelen tapenade www.jaimyskitchen.nlRecept: paddenstoelen tapenade

Hoeveelheid: 1 potje
Tijdsduur: 20 minuten

IngrediΓ«nten:
200 gr paddestoelen
1 kleine witte ui
2 tenen knoflook
5 gr salie
25 gr kappertjes
75 gr zwarte olijven
1 tl citroensap
peper en zout
3 gr peterselie

  1. Bereiding:
    Snipper het uitje, hak knoflook en salie fijn. Snijd de paddestoelen in kleinere stukjes.
  2. FruitΒ eerst het uitje, salie en knoflook aan in een beetje olie. Wanneer deze glazig zijn, voeg je de paddenstoelen toe. Bak deze gaar en voeg in een keukenmachine.
  3. Voeg alle andere ingrediΓ«nten er aan toe en hak grof. Dan is de tapenade klaar.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Nick
    2 december 2017 at 14:14

    Leuk recept; ik ga dit gebruiken voor de borrel die ik morgen organiseer!

    Tip: Let goed op je spelling en grammatica, het aantal taalfouten in het recept is voor neuroten zoals ik nogal storend en het leidt zodoende af van je mooie recept. πŸ˜‰

    • Reply
      admin
      2 december 2017 at 14:24

      Dankjewel voor de feedback, je hebt helemaal gelijk. Iets met te druk & te snel lekkere recepten online willen zetten πŸ˜‰

      Geniet van het recept & fijn weekend!

    Leave a Reply