Mijn go-to salade bijgerecht!
Deze salade maak ik vaak in vele varianten als bijgerecht. Lekker bij een pasta, bij aardappeltjes of een stukje vis. Het is een eenvoudige salade met een lekkere dressing, maar doordat er fruit toegevoegd is aan de salade is het extra fris. Meestal stel ik deze salade samen met het fruit of de groenten die ik nog heb liggen. In de beschrijving geef ik meerdere opties voor combinaties!
Salade bijgerecht met enorm veel variatie mogelijkheden
Samenstellen van ingrediënten:
Volop ideeën voor ingrediënten, Je kunt eigenlijk eindeloos variëren met deze salade, maar de basis is:
1. één fruitsoort in kleine blokjes gesneden
2. één sla soort fijn gesneden
3. één harde groente, gesneden
4. noten/zaden
Zoals hier boven afgebeeld:
1. Nectarine
2. 'normale' bladsla
3. Witlof
4. Pecannoten
Witlof vind ik echt een must in deze salade, maar je kunt uiteraard variëren zoals ik al zei.
Variatiemogelijkheden:
1. Appel, mandarijn of peer
2. Romaine sla, ijsbergsla of spinazie
3. Bleekselderij of heel fijn geschaafde venkel
4. Walnoten, amandelen of pijnboompitten
Krijgen jullie al wat ideeën?
Nog een aantal ingrediënten die je toe kunt voegen en de salade extra lekker maken:
- Stukjes dadel
- Brie of camembert
- Feta kaas
- Voeg zelf iets toe; wees zo creatief mogelijk
- Eitje
- Uitgebakken spekjes
- Gerookte kip
Dressing:
- Olijfolie
- Witte wijn azijn
- Honing
- Mosterd
- Peper en zout
Deze dressing past er eigenlijk altijd bij. Zoek naar de verhouding die jij het lekkerst vindt. Honing maakt het wat zoeter, mosterd wat scherper en witte wijn azijn wat zuurder. Wanneer je dit in gedachte houdt, kun je de dressing naar jouw smaak aanpassen.
Experimenteer er op los, het kan bijna niet fout gaan al je deze basis aanhoudt. Smakelijk eten alvast!