Borrelhapjes & Dips/ Vega & Vegan

Recept: Mediterraanse Tapenade

Ik had enorme zin in stokbroodjes met allerlei spreads erbij, op dezelfde dag heb ik ook de Paprika-Feta Spread erbij gemaakt, echt heerlijk. Deze tapenade is de favoriet van mijn vriend. Ik denk dat dit komt, omdat hij van intense smaken houdt. En geloof me, deze tapenade is zeer intens! Makkelijk te maken, groots effect. Ik zou zeggen; probeer het eens!

Ingrediënten: 

– 10 zongedroogde tomaatjes
– 4 eetlepels groene olijven
– 4 eetlepels zwarte olijven
– 1 eetlepel kappertjes
– 1 teen knoflook
– een stukje Parmezaanse kaas van ongeveer 20 gram
– 1 eetlepel pijnboompitten
– 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten
– 10 blaadjes basilicum
– peper
– olijfolie

Medeiteraanse Tapenade

Hoe maak je het?

  1. Allereerst mag je de Parmezaanse kaas en de knoflook in de keukenmachine vermalen. Wanneer dit klaar is kun je de zongedroogde tomaten toevoegen en nog even pulseren.
  2. De andere ingrediënten kun je nu toevoegen. Gebruik je alleen nog maar de pulserende knop, anders vermaal je alles te klein. Deze tapenade mag best een beetje chunky blijven, dat is lekker!
  3. That’s it! geniet ervan!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply