Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Vis/ Voorgerechten

Recept: Makreel Rilette

Vandaag heb ik weer een receptje welke heerlijk is met een stukje brood of toastjes. Past erg goed bij de borrel, als amuse of bij het voorgerecht. Heerlijk is het recept en zó makkelijk om te maken, je zult je verbazen. Hebben jullie inmiddels al een idee wat jullie gaan maken met Kerstmis? Vandaag laat ik jullie het recept zien van deze makreel rilette.

 In dit recept serveer ik de rilette op een aantal reepjes geroosterd brood. Lekkere combinatie vind ik dit omdat het brood krokant is en de rilette van makreel onwijs lekker zacht is.

Ingrediënten:

– 200 gr gerookte makreel
– 3 el yoghurt
– 50 gr boter
– 1 rode ui
– 0,5 tl knoflookpoeder
– peper en zout
– dille naar smaak
– sap van 0,5 tot 1 citroen

Makreel Rilette Kerst Recept

Hoe maak je het?

  1. Snipper het uitje en hak de dille fijn. Leg dit nu even aan de kant.
  2. Pluk de makreel en zorg ervoor dat er geen graatjes meer in zitten.
  3. Smelt in de tussen tijd de boter zachtjes in een pannetje of in de magnetron.
  4. Meng nu de makreel, gesmolten boter en yoghurt goed. Het is de bedoeling dat je een zalfachtige structuur krijgt. Je zou een keukenmachine kunnen gebruiken, maar goed mengen werkt ook.
  5. Voeg nu bijna alle uitjes en dille toe, maar houd een beetje apart voor de garnering.
  6. Maak de rilette nu af met knoflookpoeder, citroensap naar smaak, peper en zout.
  7. Serveer de rilette op geroosterd brood en garneer met rode uitjes en dille.

afsluiting-jaimy-1

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply