Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Makreel rilette

Makreel rilette

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr gerookte makreel
  • 3 el yoghurt
  • 50 gr boter
  • 1 rode ui
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • dille naar smaak
  • 1 sap van citroen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Vandaag heb ik weer een receptje welke heerlijk is met een stukje brood of toastjes. Past erg goed bij de borrel, als amuse of bij het voorgerecht. Heerlijk is het recept en zó makkelijk om te maken, je zult je verbazen. Hebben jullie inmiddels al een idee wat jullie gaan maken met Kerstmis? Vandaag laat ik jullie het recept zien van deze makreel rilette.

Wat is rilette?

Een heerlijke zachte spread van makreel in dit geval, rilette kan namelijk ook van zalm, eend of andere ingrediënten gemaakt worden. In dit recept serveer ik de rilette op een aantal reepjes geroosterd brood. Lekkere combinatie vind ik dit omdat het brood krokant is en de rilette van makreel onwijs lekker zacht is.

Recept voor een borrelhapje

Zelf vind ik dit heerlijk voor op de borrel plank. Een kommetje met deze zachte makreel spread. Het fijne is dat je de makreel rilette ook binnen een handomdraai gemaakt hebt. Wil je trouwens meer tips voor het maken van een borrelplank? Daar scheef ik namelijk al eerder over.

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje en hak de dille fijn. Leg dit nu even aan de kant.

Stap 2

Pluk de makreel en zorg ervoor dat er geen graatjes meer in zitten.

Stap 3

Smelt in de tussen tijd de boter zachtjes in een pannetje of in de magnetron.

Stap 4

Meng nu de makreel, gesmolten boter en yoghurt goed. Het is de bedoeling dat je een zalfachtige structuur krijgt. Je zou een keukenmachine kunnen gebruiken, maar goed mengen werkt ook.

Stap 5

Voeg nu bijna alle uitjes en dille toe, maar houd een beetje apart voor de garnering.

Stap 6

Maak de rilette nu af met knoflookpoeder, citroensap naar smaak, peper en zout.

Stap 7

Serveer de rilette op geroosterd brood en garneer met rode uitjes en dille.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vis & zeevruchten bijgerechten voorgerechten brooddip hapjes & snacks makreel amuse kerst oud & nieuw appetizer rilette

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴