Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Makreel met grapefruit

Makreel met grapefruit

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 verse makreel
  • 200 gr peultjes
  • 0.5 broccoli
  • 1 grapefruit
  • 300 gr aardappel
  • 300 gr knolselderij
  • 5 gr dille
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 3 klontjes boter
  • peper en zout
  • een scheutje melk

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze makreel ligt op een bedje van knolselderijpuree en wordt geserveerd met stukjes makreel en knapperige peultjes.

Zelf een heerlijk visgerecht maken

Elke donderdag is er een vismarkt bij mijn favoriete vishandel in Roermond. Dit houdt in dat er grote stukken zalm, hele vissen, scampi's en van alles wat er kort daarvoor gevangen wordt te koop is. Het zijn met name grote hoeveelheden, maar deze makreel kun je gewoon per stuk kopen, moet je ze wel zelf schoonmaken en fileren, maar ach dat is een uitdaging toch?! Het is echt makkelijk bij makreel dus laat je niet afschrikken. De grapefruit is heerlijk fris bij makreel, met knapperige groene groenten en een aardappel-knolselderij puree. 

Bereiding

Stap 1

Begin met het fileren van de makreel, indien je dit niet door de visboer kan laten doen.

Stap 2

Neem een pan voor de makreel en bak deze voorzichtig in een klontje boter. Bak gaar in ongeveer 5 minuten gaar aan beide kanten.

Stap 3

Voeg een beetje puree op een bord, dan de groenten en vervolgens de makreelfilet. Maak af met grapefruit partjes en dille-olie.

Stap 4

Snijd partjes van de grapefruit. Verwijder eerst de schil en snijd vervolgens alle partjes uit de grapefruit. Leg de partjes in een kommetje en bestrooi het met wat suiker, zodat de bittere smaak een beetje subtieler wordt.

Stap 5

Kook de aardappelen en knolselderij in ongeveer 15 minuten gaar in ruim gezouten water. Stamp tot een puree met een klein beetje melk en een klontje boter.

Stap 6

Hak de dille zeer fijn en meng dit met wat olijfolie.

Stap 7

Blancheer je de broccoli en peultjes beetgaar in ongeveer 4 minuten. Bak kort de broccoli met peultjes, ook in een klein klontje boter, voor de smaak. Voeg eventueel wat peper en zout toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten knolselderij aardappel broccoli makreel grapefruit puree diner peultjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴