Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Lamsgehaktballetjes in Paprikasaus met Tabouleh

Weken lang op rij ging ik naar mijn favoriete Turkse winkel voor lamsgehakt, maar telkens was het uitverkocht of kwam ik te vroeg op de dag, was er geen levering geweest. Ik wilde graag het lamsgehakt bij deze slager kopen, omdat ik gegarandeerd ben van vers en goede kwaliteit lamsvlees. Eenmaal in het bezit van het gehakt, heb ik deze paprika-tomaat saus bedacht. Het leek met een heerlijke combinatie en ik had gelijk! De lamsgehaktballetjes waren echt ongelooflijk lekker, vooral door de combinatie van deze tabouleh. Lees snel verder…

Ingrediënten voor 3 personen:

Gehaktballetjes:

– 200 gram rundergehakt
– 200 gram lamsgehakt
– 4 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– peper & zout
– 2 teentjes knoflook
– 1 kleine ui geraspt
– 1 ei

Paprika Saus
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1,5 eetlepel paprikapasta ajvar
– 1 grote geroosterde paprika (zelf of uit een pot)
– 2 grote vlezige tomaten
– peper & zout
– klein scheutje water

Tabouleh
– mix van quinoa en bulgur (ongeveer 100-150 gram)
– volle hand gehakte munt
– volle hand gehakte bladpeterselie
– sap van een halve citroen
– 1 tomaat in kleine stukjes

Hoe maak je het?

  1. Allereerst gaan we de gehaktballetjes maken, waarvoor je alle ingrediënten voor het gehakt zoals boven beschreven mag mengen. Ik rasp de ui en knoflook, zodat je geen grote stukken in de balletjes terug vindt. Draai balletjes van het gehakt en bewaar een half uurtje in de koelkast.
  2. Kook de quinoa en bulgur gaar.
  3. Hak ondertussen de munt en peterselie fijn en snij de tomaat in kleine stukjes.
  4. Wanneer de quinoa en bulgur gaar en afgekoeld is, meng je het citroensap, munt, peterselie en tomaat erbij. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  5. Vervolgens bak je de gehaktballetjes rondom bruin op laag vuur.
  6. In de tussentijd snij je de geroosterde paprika en tomaten in kleine stukjes.
  7. Hak ook de ui en knoflook fijn.
  8. Voeg de paprikapasta toe aan de gehaktballetjes en roes zachtjes over de bodem van de pan. Voeg nu ook de ui en knoflook toe.
  9. Wanneer de ui glazig is mag je de paprika en tomaat toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Dit geheel mag je 30 minuten met de deksel op de pan verder laten garen. Indien nodig een scheutje water toevoegen.
  11. Na 30 minuten zijn de gehaktballetjes gaar, zacht en is de saus ingedikt. Ready to serve!
  12. Voeg de Tabouleh in een kommetje en druk goed aan. Nu kun je het bakje op het bord plaatsen en het kommetje verwijderen. Tadaaaa!

DSC_0113

DSC_0109Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Foodtalk: Hoe rooster je paprika's? | Jaimyskitchen.nl
    11 november 2016 at 19:07

    […] Pasta Gele Pesto met geroosterde paprika – Lamsgehakt balletjes met paprikasaus en tabouleh  – Zoete aardappel gnocchi met geroosterde […]

  • Leave a Reply