Bijgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Knolselderij Salade

Het is altijd lekker om af te wisselen met salades als bijgerecht. Deze knolselderij salade heb ik als bijgerecht bij frietjes en aardappel tortilla gegeten, maar het is ook goed te doen als lunchsalade. Simpel, gezond en ontzettend lekker!

Ingrediënten voor 4 tot 5 personen:

– 1 knolselderij
– 2 handjes vol sultana rozijnen
– twee appels
– 2 handjes pecan noten
– 0,5 tot 1 citroen
– een theelepel mosterd
– een scheutje witte wijn azijn
– 3 eetlepels griekse yoghurt
– 1 tot 2 eetlepels mayonaise
– peper & zout

Hoe maak je het?

  1. Laat de rozijnen wellen in warm water.
  2. Om de knolselderij en appels in mooie reepjes te snijden, gebruik ik mijn keukenmachine, maar je kunt ook reepjes snijden met een mes. Dit kost wat meer tijd, maar geeft hetzelfde effect.
  3. Maak de dressing in een kommetje door de volgende ingrediënten goed te mengen: citroensap, mosterd, griekse yoghurt, witte wijn azijn en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Wanneer de rozijnen zacht zijn, voeg je ze toe aan de knolselderij en appel.
  5. Hak de pecan noten en voeg ook toe.
  6. Meng de dressing er doorheen en laat minimaal een half uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed samen komen.
  7. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Pasta met Tonijn Tomatensaus | Jaimyskitchen.nl
    23 juli 2015 at 18:03

    […] lekkere frisse salade zoals mijn witlof-bleekselderij salade of knolselderij salade erbij en je maaltijd is […]

  • Leave a Reply