Zoet

Recept: Key Lime Pie

Dit heeft een behoorlijk tijdje geduurd, maar ik heb dan eindelijk een KEY LIME PIE geïnspireerde taart gemaakt! Yay! De Key Lime Pie is echt helemaal de bom en we hebben hier echt zo enorm van genoten in the Keys, dat ik deze taart graag thuis nog eens na wilde maken. Afgelopen kerst was het zo ver… En og boy, wat heb ik samen met mijn familie genoten hiervan!

Eerlijk is eerlijk; dit is geen Key Lime Pie. Voor een echte heb je namelijk echte Key Limes nodig en die zijn hier gewoonweg niet te krijgen. Op de onderstaande foto zie je echte Key Lime Pies uit the Keys, deze heb ik in de Key Lime Pie Factory gekregen toen we in Key Largo waren.

Key Lime Pie Factory 2
De limoenen zijn een stuk kleiner dan de limoenen die wij kennen, ze zijn wat geler en zuurder.

Ingrediënten voor een Key Lime Pie met een springvorm van ø24cm:

– 6 limoenen (sap en rasp)
– 2 blokjes gecondenseerde melk
– 250 tot 300 gram Verkade digestieve koekjes
– 120 gram boter
– 3 eieren
– slagroom (pakje om zelf te kloppen)
– suiker

Key Lime Pie 2

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met het verkruimelen van de digestieve koekjes, dit kan natuurlijk ook in de keukenmachine.
  3. Smelt nu de boter en meng dit met de koek kruimels.
  4. Vet de bodem in of gebruik bakpapier en maak van de koekjes een bodem. Dit mag voor maximaal 10 minuten de oven in. Hou de bodem goed in de gaten, het is niet de bedoeling dat deze veel verkleurd. Laat daarna even afkoelen.
  5. Nu kun je de vulling maken door de gecondenseerde melk met de eieren en het sap en rasp van 5 limoenen te mengen. Hou je van zuur? Voeg dan een extra limoen toe, maar ik raad je aan tussendoor te proeven van het mengsel.
  6. Nu kun je het mengsel aan de bodem toevoegen.
  7. Zet de taart terug in de oven voor 12 minuten. Vervolgens laat je de taart minimaal 30 minuten afkoelen voordat deze voor minimaal 4 uur de koelkast in mag. Het lekkerste is de taart wanneer hij een nichtje in de koelkast staat
  8. Je zou de taart ook direct in de koelkast kunnen zetten, zonder nog eens in de oven te bakken. Mijn gevoeg zegt namelijk dat de échte Key Lime Pie op deze manier gemaakt wordt, omdat de binnenkant erg romig is. Toch heb ik de taart wel gebakken en ik kan je zeggen: het is ENORM lekker.
  9. Klok de slagroom met een beetje suiker en versier je taart mooi met slagroom, plakjes limoen en limoenrasp!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply