Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase Paneer Jalfrezi

Indiase Paneer Jalfrezi

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 350 een stuk paneer van gram
  • 5 cm gember
  • 1 witte ui
  • 1 grote tomaat
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ tl chilipoeder (of naar smaak)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • ½ citroen
  • 10 gr koriander
  • zout
  • warm water
  • plantaardige olie

Voor erbij:

  • Paratha of roti

Yoghurt-Munt saus

  • 150 ml roeryoghurt
  • 10 takjes munt
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • ½ tl suiker
  • 2 lente uien

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Paneer jalfrezi is een roerbak recept met de Indiase kaas paneer. Een smaakvol recept met veel specerijen, ui en paprika. Heerlijk met roti's en een yoghurtsausje.

Zelf een heerlijk Indiaas recept maken

Laat ik beginnen met uitleggen wat paneer is. Paneer is een kaas die veel in de Indiase keuken gebruikt wordt. Het wordt gemaakt van volle melk met citroenzuur of azijn. Er wordt geen dierlijk stremsel toegevoegd, waardoor het een vegetarische kaas is. In India is paneer enorm populair vanwege dit aspect, omdat een groot deel van de bevolking vegetarisch is. Dit gerecht is spicy, lekker veel groenten erbij en heerlijk met paratha erbij.

Bereiding

Stap 1

Begin met het snijden van de paprika's in reepjes. Snijd ui in halve ringen. Hak de knoflook. Hak ook gember fijn.

Stap 2

Neem een kom met heet water, snijd paneer in reepjes en voeg dit toe aan het warme water. Laat je de paneer even weken, zodat deze zacht wordt.

Stap 3

Maak onder tussen de yoghurtsaus volgens het volgende recept.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hier het komijn zaad aan toe. Voeg hier de ringen aan toe en vervolgens de knoflook en gember.

Stap 5

Voeg na een paar minuten de specerijen toe, kurkuma, garam masala, korianderpoeder en chilipoeder. Breng op smaak met zout.

Stap 6

Voeg de reepjes paprika's toe en blijf roerbakken. Indien dit te droog wordt, kun je wat water toevoegen. Voeg ook paneer toe, maar weeg voorzichtig met roerbakken, zodat deze niet breekt.

Stap 7

Voeg als laatste koriander en het citroensap toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten knoflook gember paprika munt vegetarisch aziatisch paneer indiaas diner vegan garam masala

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴