Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Indiase Paneer Jalfrezi

Laat ik beginnen met uitleggen wat paneer is. Paneer is een kaas die veel in de Indiase keuken gebruikt wordt. Het wordt gemaakt van volle melk met citroenzuur of azijn. Er wordt geen dierlijk stremsel toegevoegd, waardoor het een vegetarische kaas is. In India is paneer enorm populair vanwege dit aspect, omdat een groot deel van de bevolking vegetarisch is. Dit gerecht is spicy, lekker veel groenten erbij en heerlijk met paratha erbij.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– een stuk paneer van 350 gram
– duimgrootte gember
– 1 witte ui
– 1 grote tomaat
– plantaardige olie
– 1 theelepel komijnzaadjes
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 theelepel kurkuma
– 1/4 theelepel chilipoeder (of naar smaak, let op: pittig!)
– theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel garam masala
1/2 citroen
– optioneel: of koriander
– warm water

Voor erbij:

– paratha’s

Yoghurt-Munt saus
– 150 ml roeryoghurt
– 10 takjes munt
– 1 teentje knoflook
– peper & zout
– een halve theelepel suiker
– 1 tot 2 lente uien.

Paneer Jarfrezi

 Hoe maak je het?

  1. Begin met het snijden van de paprika’s in reepjes. Leg dit aan de kant.
  2. Neem een kom met heet water, snij de paneer in strips en voeg dit toe aan het warme water. Nu laat je de paneer even weken, zodat hij lekker zacht wordt.
  3. Maak onder tussen de yoghurtsaus volgens het volgende recept: Link voor yoghurt-munt saus.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hier de komijnzaadjes aan toe.
  5. Snij de ui in halve ringen en voeg dit toe aan de komijnzaadjes. Daarna snij je de knoflook in plakjes en voeg deze ook toe.
  6. Blijf goed roeren voor 1/2 minuten. Let goed op de knoflook, deze mag niet verbranden. Nu mogen ook de specerijen toegevoegd worden: de kurkuma, garam masala, korianderpoeder, chilipoeder.
  7. Voeg nu de paprika’s toe en blijf goed door roeren. Indien dit te droog wordt, kun je wat water toevoegen. Voeg nu ook de gember toe, fijngesneden en de tomaat in partjes.
  8. Nu kun je de paneer toevoegen. Wees voorzichtig want het is zeer delicaat. Blijf goed doorroeren en voeg het sap van de citroen toe.
  9. Maak af met wat koriander als je hiervan houdt. Zelf ben ik er niet weg van, dus heb ik het achterwege gelaten.
  10. Smakelijk!

TIP: let op. Wees voorzichtig met de kurkuma, zelf zou ik volgende keer wat minder kurkuma toevoegen, dan is de kleur ook wat minder geel.

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Food Talk: Hoe maak je paneer? | Jaimy's Kitchen
    13 februari 2017 at 10:01

    […] Paneer Jalfrezi Paneer curry Paneer Wrap (komt maandag online) […]

  • Leave a Reply