Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Indiase Kedgeree met Makreel

Kedgeree is een ontbijt gerecht wat veel in Groot-Brittannië gegeten wordt, met Indiase invloeden. Nu zullen de meeste Hollanders niet echt vrolijk worden van een rijst gerecht als ontbijt. Zelf at ik dit heerlijke kruidige gerecht dus gewoon als avond maal. De gerookte makreel past er heel goed bij, maar je zou ook kunnen kiezen voor een andere witte vis zoals kabeljauw.

De currypasta is misschien even wat werk, maar als je alles in huis hebt is het een fluitje van een cent :). Heb je hier geen zin in? Kies dan gewoon een milde currypasta van Patak’s, werkt ook helemaal prima en het gerecht staat sneller op tafel!

Ingrediënten voor 4 personen:

– 2 flinke koppen rijst
– 4 kopjes water
– 2 limoenen
– peterselie
– 200 gram sperziebonen
-makreel
– (soja) yoghurt
– 1 witte ui
– 1 eitje per persoon
– 2 teentjes knoflook

Currypasta:
– 3 theelepels korianderpoeder
– 1,5 theelepel Kurkuma
– een paar kardemompeulen
– duimgrootte stuk gember
– 0,5 theelepel gemalen kruidnagel
– chilipoeder naar smaak
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels mosterdzaad
– 1,5 eetlepel suiker
– beetje azijn
– scheutje olie

Kedgeree Makreel

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen. Leg het eventueel even in de koelkast. In dezelfde tijd kook je ook de eitjes.
  2. Blancheer de sperziebonen, nadat je de uiteinden er vanaf gehaald hebt. Wanneer deze klaar zijn, hou je deze apart.
  3. Pluk in de tussentijd de makreel schoon.
  4. Meng alle ingrediënten voor de curry pasta. Snipper de ui en snij plakjes van de knoflook. Fruit dit nu aan met de curry pasta. Voeg hierna de rijst er aan
  5. Voeg vervolgens de rijst aan de currypasta toe. Meng dit goed en bak dit ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg als laatste de sperziebonen en makreel aan de rijst toe.
  7. Meng de peterselie met de yoghurt en serveer dit bij het gerecht, samen met de partjes limoen.
  8. Klaar! Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply