Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Indiase Chicken Tomato Curry met kikkererwten

Wellicht is het al opgevallen dat ik ontzettend graag curries maak en eet. Een curry is namelijk altijd goed, snel gemaakt en mijn vriend maak ik er ook nog eens blij mee. De Indiase kruiden die mijn vriendinnetje Nancy uit India voor mij meeneemt of opstuurt, komen hier zeer goed van pas. Begrijp me niet verkeerd; de meeste kruiden kun je tegenwoordig gewoon in Nederland bij de Toko kopen, maar de kruiden in India zijn zo ongeveer 10 keer goedkoper en het is gewoon erg leuk dat ze all the way from India komen. Vandaag, kip in een tomaten curry!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

– 800 gram kippendijen of kipfilet
– ongeveer 10 tomaten
– kikkererwten, geweld of voorgekookt uit een pot
– eetlepel curryblaadjes
– 1 theelepel mosterdzaadjes
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen koriander
– een kwart tot halve theelepel chilipoeder (naar eigen smaak)
– een halve theelepel zout
– 3 teentjes knoflook
– 1 ui
– en half bosje peterselie of koriander
zonnebloemolie

Voor erbij:

– komkommer
– yoghurt
– gehakte peterselie
– peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Indien je zelf kikkererwten geweld hebt, moet je deze nog ongeveer 20 minuten koken. Zet de kikkererwten dan op, voordat je aan het recept begint.
  2. Snipper het uitje fijn en bak dit in een scheutje olie samen met de mosterdzaadjes en curryblaadjes.
  3. Snij de tomaten in kleine stukjes.
  4. Hak ook de knoflook fijn en bak deze heel kort mee. Voeg nu de volgende specerijen toe: komijn, koriander, zout en chilipoeder. Mix dit tot een geheel en voeg dan de tomaten toe en laat dit op laag vuur even pruttelen.
  5. Ondertussen snij je de kippendijen in blokjes en voeg deze toe aan je tomatensaus. De kip kan nu rustig garen, op laag vuur. Houd de curry in de gaten en voeg water toe indien nodig.
  6. Indien je kikkererwten uit een blok of glas gebruikt, die reeds voorgekookt zijn, kun je deze nu verwarmen.
  7. Snij de komkommer in stukjes en maak een sausje van yoghurt die je op smaak brengt met gehakte verse peterselie, peper en zout.
  8. Wanneer de kip gaar is, is je curry klaar! Smakelijk eten!

Indiase Kip Curry van kippendijen, tomaat, uien, knoflook, garam masala en kikkererwten

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Tag: Something about food | Jaimyskitchen.nl
    23 juli 2015 at 15:11

    […] welk gerecht sta jij bekend?  Ik denk dat het dan toch op de curry’s aankomt zoals de Indiase Tomato Curry of Butter Chicken. Ohja, mijn vriend houdt van mijn Indonesische […]

  • Leave a Reply