Hoofdgerechten/ Lunch

Recept: Indiaase Masala Dosa

Vandaag een speciaal recept, namelijk een echte Indiase treat: Masala Dosa. Dit is een pannenkoekje met een vulling van aardappel en masala kruiden. Onwijs lekker kruidig, zo pittig als je zelf wilt en het pannenkoekje is lekker krokant. Benieuwd hoe je dit zelf maakt? Dat ga ik jullie snel vertellen.

Zoals jullie wellicht al weten heb ik een tijdje in India gewoond, waar Masala Dosa vaak op het menu stond. Het is eigenlijk een soort fast food, maar dan een stuk gezonder als de friet en snacks zoals wij die hebben. In dit recept gebruik ik een Dosa mix, dus het beslag heb ik niet zelf gemaakt. De Dosa is te vergelijken met het gebruik van een tortilla, maar is veel dunner en krokanter. Vriendinnetje Nancy, die in India woont, heeft dit voor mij meegenomen, maar dit is ook te koop in de betere toko’s. Natuurlijk kun je ook een Dosa beslag zelf maken, maar dat is best een uitdaging. Daar heb ik mij dus niet aan gewaagd.

Ingrediënten voor 4 Masala Dosa’s:

– Dosa mix voor 4 Dosa’s.
– 4 aardappelen
– 0,5 tl mosterdzaadjes
– 0,5 tl komijnzaadjes (poeder kan ook)
– 1 grote ui, in ringen
– rode of groene peper naar smaak
– een snuf kurkuma
– 1 el curry blaadjes
– olie om in te bakken
– duimgrootte gember

TIP: Indien je van koriander houdt, kun je dit ook toevoegen aan het recept. Zelf heb ik wat peterselie gebruikt. Serveer de dosa met ene beetje yoghurt.

Hoe maak je het?

  1. Kook de aardappelen tot ze net gaar zijn en giet ze af.
  2. Neem nu een pan met wat olie en bak hier de komijn- en mosterdzaadjes in. Wanneer deze beginnen te bakken, voeg je de curryblaadjes, uien ringen, gember en rode peper toe. Roer even om en voeg dan ook de kurkuma toe.
  3. Voeg daarna snel de aardappelen wanneer de uien glazig zijn en prak ze een beetje in de pan.
  4. Neem nu een andere pan om de dosa in te maken. Voeg een beetje olie toe en verdeel het beslag in de pan met een ronddraaiende beweging. De dosa is zeer dun! Wanneer de onderkant een beetje krokant begint te worden, voeg je aan de helft van de dosa het aardappel mengsel toe. Wanneer deze helemaal krokant is, vouw je de dosa voor de helft dicht.
  5. Serveer met wat frisse yoghurt. Smakelijk!

Facebook

Facebook

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anouk
    2 februari 2017 at 09:39

    Hmm lekker! Dit at ik ook altijd in India en staat nog steeds op m’n lijstje om eens een keer te maken 🙂

    • Reply
      admin
      4 februari 2017 at 15:46

      Ja, echt meeeega lekker he 🙂

    Leave a Reply